Panificatie

O rețetă extraordinară de aluat pentru cozonaci! Notați rețeta și surprindeți-i pe cei dragi cu cei mai gustoși cozonaci

 

 

În curând e Paștile… E timpul să găsim o rețetă bună de Pască! Notați această rețetă minunată…

 

Fiindcă se apropie sărbătoarea Sfintelor Paști, vă oferim o rețetă extraordinară de aluat pentru cozonaci. Am moștenit această rețetă uimitoare de la bunica mea, care în fiecare an prepară niște cozonaci deosebiți, dulci, gingași și foarte moi. N-am gustat nicăieri astfel de cozonaci pufoși și delicioși. Notați rețeta și surprindeți-i pe cei dragi cu cei mai gustoși cozonaci de Paști.

 

Ingrediente:

-1 l de lapte bătut

-1 kg de zahăr

-500 g de unt

-10 ouă

-3 gălbenușuri

-150 g de drojdie proaspătă

-1 linguriță de sare

-200 g de stafide opărite

-2-3 pachețele de zahăr vanilat

-2 linguri de coniac

-aproximativ 2.5 kg de făină.

 

Mod de preparare:

1. Bateți ouăle și gălbenușurile ușor, tăiați untul bucățele, amestecați ingredientele cu laptele cald, zahărul și drojdia.

2. Lăsați amestecul obținut la loc cald timp de 8-12 ore (sau peste noapte).

3. Apoi presărați sarea, stafidele opărite, zahărul vanilat, coniacul și făina.

4. Frământați un aluat moale și vâscos, înmuind mâinile în ulei de floarea soarelui.

5. Puneți aluatul la dospit timp de 1-1.5 ore până își va dubla volumul.

6. Umpleți formele cu 1/3 de aluat și lăsați să stea până va ajunge aluatul până la margini, apoi coaceți cozonacii în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până vor fi gata.

7. Ungeți cozonacii reci cu glazură și decorați-i după gust.

Poftă bună!

 

Cozonac tradițional cu nucă și cacao | Cofetăriile Delice

Sursa: Bucatarul