Vă prezentăm o rețetă de colțunași cu brânză de vaci, pregătiți într-un mod mai puțin obișnuit. Atât de delicioși, fini și apetisanți, încât nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Colțunașii se prepară extrem de simplu și rapid. Cu aceștia se vor isprăvi chiar și novicii în arta culinară. Obțineți niște colțunași deosebit de gingași și aromați, ce vor fi pe placul tuturor.
Ingrediente:
– 100 ml de apă
– 270 g de făină
– 30 g de unt
– 2 ouă
– 430 g brânză de vaci
– 3 linguri de zahăr
– 2 g de vanilie
– sare după gust
Mod de preparare:
1. Fierbeți 100 ml de apă și adăugați untul. Amestecați.
2. Bateți într-un vas mic un ou. Cerneți faina. Amestecați într-un bol oul cu făina cernută. Adăugați amestecul de apă cu unt. Frământați aluatul. Înveliți-l în folie alimentară și lăsați-l la temperatura camerei pentru 30 de minute.
3. Pregătiți umplutura: frecați brânza de vaci cu un gălbenuș, zahărul și vanilia.
4. Presărați suprafața de lucru cu făină. Întindeți aluatul într-un blat rotund și subțire. Faceți o gaură pe centru, astfel încât să obțineți un cerc. Aranjați umplutura în centru.
5. Rulați aluatul din centru spre margine.
6. Cu ajutorul unui pahar, tăiați colțunașii. Fierbeți-i într-o cratiță cu apă și puțină sare.
7. Aranjați colțunașii pe un platou și decorați-i cu smântână, verdeață sau miere.
Poftă bună!
Sursa: Bucatarul