Ingrediente:
PENTRU CLĂTITE
60 g unt topit
3 ouă
1 lingură sirop de arțar
1 pachet zahăr vanilat
1 praf de sare
300 ml lapte
300 g făină
coaja rasă de la 1/2 lămâie
1 praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
200 g fructe de pădure congelate
ulei pt prăjit
PENTRU CREMA DE BRÂNZĂ
300 g cremă de brânză
250 g iaurt cu fructe de pădure
coaja rasă de la 1/2 lămâie
1 lingură miere
50 g fructe de pădure congelate pt. decor
Mod de preprare:
Amestecați bine toate ingredientele pentru clătite, cu excepția fructelor de pădure.Acestea le veți presăra pe clătite în timpul coacerii.
Ungeți tigaia cu ulei, încingeți-o bine și turnați câte un polonic de compoziție în tigaie. Tigaia mea fiind mică, e suficient. Dacă aveți tigaie mare, dublați cantitatea.
După ce ați nivelat compoziția în tigaie, presărați fructe de pădure.
Coaceți clăitele pe ambele părți. Vă vor ieși 6-8 clătite, în funcție de dimensiunea lor.
Amestecați ingredientele pentru crema de brânză, apoi montați tortul, alternând clătitele cu crema de brânză.
Ultimul strat să fie crema. Decorați cu fructe de pădure congelate. Acestea se vor decongela rapid la temperatura camerei și vor marmora crema.
Pofta buna!
Sursa: Bianca Cigan