Fripturi si Gratare

Sosul de smântână se potrivește perfect cu carnea fragedă și ciupercile aromate pline de savoare. Cel mai BUN COTLET!

 

 

Sosul de smântână se potrivește perfect cu carnea fragedă și ciupercile aromate pline de savoare. Cel mai BUN COTLET!

 

 

Pe lângă mulțimea de rețete deja existente, mereu apar metode noi de preparare a cărnii de porc, de aceea ea rămâne a fi foarte prezentă la mesele festive dar și în zilele obișnuite în aproape orice familie de români. Friptura din carne de porc la cuptor este o mâncare foarte, foarte delicioasă, simplă și rapidă. Sosul de smântână se potrivește perfect cu carnea fragedă și ciupercile aromate pline de savoare. Rețeta, de fapt este foarte simplă și rapidă și presupune doar câteva ingrediente. Cotletul de porc este mai întâi prăjit și apoi copt în cuptor. Este important doar să alegeți carnea potrivită, pentru ca să iasă suculentă, moale și gustoasă.

Ingrediente:

1 kg Cotlet de porc fără os
20 ml Ulei de masline
400 g Ciuperci
250 g Șuncă
10 g Sare
5 g Piper negru
100 g Ceapă
250 ml Smântână dulce pentru gătit 15%
5 g Sare
5 g Condimente pentru carne tocată
200 g Cașcaval

Mod de preparare:

  1. Tăiați 1 kg de cotlet de porc în felii cu grosimea de cca 2 cm. Prăjiți feliile de carne pe ambele părți, în tigaia grill, cu puțin ulei. Condimentați carnea cu piper negru și sare și transferați bucățile prăjite de cotlet în tava de copt (cu dimensiunea 30 x 24 cm);
  2. În tigaia cu ulei încins puneți la prăjit 400 g de ciuperci tăiate felii subțiri. Adăugați în tigaie 250 g de șuncă tăiată cubulețe mărunte și condimentați conținutul tigăii cu 5 g de piper negru și 5 g de sare. Puneți ciupercile prăjite cu șuncă peste carnea din tavă. Presărați totul cu 200 g de cașcaval ras;
  3. Pentru sos: În tigaia cu ulei încins prăjiți 100 g de ceapă tăiată mărunt. Adăugați în tigaie 250 ml de smântână dulce de gătit și condimentați cu 10 g de sare și 5 g de condimente pentru carne. Continuați să fierbeți sosul la foc mic, amestecând continuu, până se îngroașă. Turnați sosul peste carnea din tavă și o coaceți în cuptorul încins până la temperatura de 180°C, timp de 30 minute.

 

Pofta buna!