Torturi

Tort MALAGA – un deliciu adorat de lumea întreagă! Prăjitura cu ciocolată, rapidă și delicioasă!

 

 

Tort  MALAGA – un deliciu adorat de lumea întreagă! Prăjitura cu ciocolată, rapidă și delicioasă!

 

Rețeta noastră pentru prăjitura cu ciocolată MALAGA combină gustul delicat al inghetatei cu un blat bogat și umed de ciocolată. Rezultatul este o experiență delicioasă care se topește în gură.

Și partea cea mai bună?

Te poți bucura de această delicatesa în confortul casei tale, deoarece este rapidă și ușor de preparat. Ideală pentru orice ocazie, fie că este vorba de o petrecere sau doar pentru o bucurie dulce.

 

Ingrediente:

Blat:

  • 3 buc oua
  • 1 cana zahar
  • 0.5 cana ulei
  • 1 cana faina
  • 8 gr praf de copt

Bezea:

  • 4 buc albus de ou
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuci macinate
  • praf de sare

Crema:

  • 300 ml frisca
  • 50 gr praf de budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri esenta de rom
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr stafide
  • 10 gr gelatina granule

Caramel:

  • 150 gr zahar

Sirop:

  • 5 linguri apa
  • 2 linguri esenta de rom
  • 1 lingura zahar

Decor:

  • 500 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata
  • cacao

 

Mod de preparare:

Prepararea blatului: 

  • Pasul 1

    Am folosit o cana de 150 ml. Amestecam intr-un bol ouale intregi cu zaharul, pana se face o crema alba si spumoasa. Adaugam uleiul in suvoi subtire, ca la maioneza si apoi, putin cate putin, faina amestecata cu praful de copt. Tava de copt o ungem cu putin unt si o tapetam cu hartie de copt, apoi turnam in ea compozitia blatului.

    Prăjitura Malaga cu stafide și rom | Bucate Aromate

  • Pasul 2

    Facem bezeaua mixand albusurile cu un praf de sare, iar cand s-au intarit, adaugam tot zaharul o data si continuam sa mixam pina se intaresc iar albusurile. Nuca macinata o adaugam usor si cu o spatula amestecam incet bezeaua cu nuca. Rasturnam apoi bezeaua in tava, peste aluatul blatului necopt si o netezim cu o spatula. Le vom coace pe amandoua deodata.

  • Pasul 3

    Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160°C pentru aproximativ 45 de minute pana se coace. Lasam blatul sa se raceasca pe un gratar, fara sa scoatem hartia de copt (o vom scoate mai usor, cand blatul s-a racit).

  • Pasul 4

    Pregatim crema:

    Mixam frisca pana se intareste (adaugam zahar daca mai e nevoie, dupa gust). Stafidele pe inmuiem in apa cu esenta de rom. Pregatim budinca conform celor scrise pe plic, dar doar cu 300 ml de lapte. Lasam sa se raceasca la temperatura bucatariei. Punem o folie alimentara deasupra, sa nu se faca pojghita deasupra budincii.

  • Pasul 5

    Inmuiem gelatina cu 1-2 lingurite de apa, apoi o incalzim, fara sa fiarba, pe bain marie, conform celor scrise pe plic, apoi amestecam cu budinca racita, stafidele si frisca rece, amestecand pana se incorporeaza. Se da la frigider.

  • Pasul 6

    Se pregateste caramelul, topind zaharul. Avem grija sa nu se arda. Blatul racit se taie in doua pe latime (vertical) si se pune pe el caramelul.

  • Pasul 7

    Asamblarea tortului:

    Pe unul dintre blaturi (peste caramel), se asaza toata crema. Se acopera cu celalalt blat cu caramelul in jos, catre crema. Se da la rece pana se incheaga crema.

    Crema cu stafide si rom peste blat cu cacao

  • Pasul 8

    Se stropeste blatul superior cu siropul facut la rece si se orneaza cu frisca batuta, turnata cu posul dupa inspiratia fiecaruia. Ornam cu puricei de ciocolata si cacao.

Nota

Se da tortul la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire, dar cel mai bine se lasa pana a doua zi, apoi feliem si servim.

 

Poftă bună!

 

Sursa

Sursa