Placinte si Rulade

Prăjitură minunată cu căpșuni — un desert rapid și foarte delicios!

 

 

 

 

Acest desert se prepară extrem de repede și reprezintă o modalitate excelentă de utilizare a fructelor rămase în frigider.

Celelalte ingrediente ale acestei prăjituri sunt foarte simple și întotdeauna la îndemână.

Desertul se coace în doar 30 minute: totul se datorează aluatului semilichid, tip pandișpan. Puteți să-l preparați și în Multicooker, urmând pașii de gătire a prăjiturii „Sharlotka”. În acest caz nu așezați fructele pe suprafața aluatului, ci pe fundul vasului.

 

Ingrediente:

-2 ouă;

-250 g de zahăr;

-10 g de praf de copt;

-½ pahar (125 ml) de ulei de floarea-soarelui (rafinat, fără miros);

-2.5 pahare de făină (375 g);

-un pahar de lapte (250 ml);

-300 g de căpșuni;

 

Mod de preparare:

1.Amestecați făina cu praful de copt și vanilina.

2.Bateți ouăle cu zahărul. Adăugați laptele și uleiul.

3.Combinați ingredientele uscate cu cele lichide. Amestecați.

4.Ungeți tava de copt cu unt și presărați-o cu făină. Turnați aluatul obținut în ea.

5.Răspândiți căpșunile tăiate în jumătăți pe suprafața aluatului din tavă.

6.Coaceți prăjitura pe parcursul a 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

7.Serviți-o cu frișcă bătută sau presărată cu zahăr pudră.

Această rețetă rapidă vă va scoate din încurcătură, când nu veți avea suficient timp pentru prepararea unui desert complicat. De aceea, nu uitați să o salvați!

 

 

Poftă bună!

 

Sursa: 4Doamne