Am găsit această rețetă în caietul mamei și am rămas surprinsă de simplitatea și modul de preparare al acestei prăjituri. Prăjitura se prepară din multe mere și doar 3 linguri de făină, de aceea este foarte suculentă, aromată și extrem de gustoasă. Gustul prăjiturii nu poate fi comparat cu niciun desert. Preparați cu încredere această rețetă uimitoare!
Ingrediente:
-600 g de mere
-4 ouă
-5 linguri de zahăr
-1/2 pahar de smântână
-1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
-3 linguri de făină
-1/2 linguriță de unt
Mod de preparare:
1. Curățați merele, dați jumătate din ele prin răzătoare și jumătate tăiați-le cuburi.
2. Puneți într-o cratiță: gălbenușurile de ou, merele rase, smântâna, zahărul și scorțișoara. Frecați bine cu o furculiță, adăugați făina și amestecați bine încă o dată, apoi adăugați merele tăiate cuburi.
3. Bateți albușurile într-un bol separat până veți obține o spumă albă și încorporați-le în aluat, amestecând atent cu o spatulă de lemn.
4. Ungeți forma de copt cu unt și puneți aluatul.
5. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 30-40 de minute până va fi gata.
Pofta buna!