Vă prezentăm rețeta unui chec de casă delicios. În puțin timp și din ingrediente simple obțineți un chec delicios și aromat, cu o umplutură suculentă dulce acrișoară, aroma căreia transformă un simplu chec de casă într-un desert irezistibil. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert deosebit!
Ingrediente:
Ingrediente pentru aluat
– 400 g de făină
– 230 g de unt
– 3 lingurițe praf de copt
– 230 g de smântână
– 1/2 pahar de zahăr
– 2 linguri de amidon
Ingrediente pentru umplutură
– 4 mere dulci-acrișoare
– 1-1.5 lămâie
– 3/4-1 pahar de zahăr
– zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Amestecați toate ingredientele pentru aluat. Frământați aluatul.
2. Dați 2/3 din aluat la frigider, iar 1/3 – la congelator. Preventiv înveliți aluatul în folie alimentară.
3. Curățați merele și dați-le prin răzătoare.
4. Dați prin răzătoare lămâia cu tot cu coajă. Amestecați merele rase cu lămâia și zahărul. Scurgeți sucul.
5. Tapetați o formă de copt, cu diametrul de 24-26 cm, cu hârtie.
6. Formați din bucata mai mare de aluat un blat și aranjați-l în forma de copt. Formați bordura.
7. Presărați blatul cu puțină făină și aranjați umplutura.
8. Porția mai mică de aluat dați-o prin răzătoare, imediat cum o scoateți din congelator.
9. Aranjați aluatul ras pe umplutură, cât mai uniform.
10. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C până este gata.
Pofta buna!