Se fac foarte repede, nu trebuie sa framanti sau sa stai dupa ele sa se dospeasca.Imi pare rau ca nu am descoperit retea mai demult.
Ingrediente:
2 oua,
6 linguri de zahar (aproximativ 150g)
esenta de vanilie,
400ml lapte batut,
un plic de praf de copt,
400g faina alba,
coaja de lamaie.
Mod de preparare:
Ouale cu zaharul si vanilia le-am omogenizat bine pana aproape s-au facut spuma. Apoi am pus laptele batut si coaja de lamaie.
Am pus faina si praful de copt si am amestecat bine.
Aluatul iese vartos. Se pune o tigaie cu ulei pe foc si cand s-a incins se pun gogosile, cu lingurita, se impinge aluatul cu degetul sa cada in tigaie cat mai adunat. Se intorc dupa cateva secunde ca sa isi pastreze o forma cat de cat rotunda.Se prajesc pana sunt rumene si frumoase. Sunt gogosele, nu gogosi pentru ca se fac sa incapa o data in gura
Le-am mancat pudrate cu zahar, sau cu un sos facut din miere si apa de flori de portocal. O combinatie tare aromata si buuuuna. O preferam pe asta.
PONT : Coaja de lamaie atunci cand am nevoie doar de zeama, o razuiesc, o pun intr-un borcanel, o presez bine si deasupra ii pun o lingurita de zahar, in frigider se pastreaza foarte bine.
Pofta buna!