Ingrediente :
180 g branza dulce de casa
2 oua sau 3 galbenusuri
3 linguri de gris
1/3 ceasca lapte dulce
40-50 g zahar brun (se poate adauga mai putin sau chiar deloc)
putin unt pentru uns forma
optional coaja de lamaie, seminte de vanilie, bucatele mici de fructe
Mod de preparare:
Branzica se amesteca cu grisul, zaharul si laptele dulce.
Separat, se bat ouale ca pentru omleta si se adauga peste crema de branza. In functie de preferinte, se adauga fructe confiate tocate marunt, coaja de lamaie etc. Eu am pus zahar vanilat facut in caza ( zahar amestecat cu seminte de vanilie), am observat ca nazdravanului meu ii place mai mult asa.
Se unge cu unt un vas termorezistent, se toarna compozitia si se baga la cuptor la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra.
Eu am ramas uimita cat de mult a crescut, fara sa ii adaug praf de copt sau alti aditivi.
Se lasa sa se raceasca in cuptor, asa nu se va lasa foarte mult.
Se taie feliute si se serveste bebelusiolor pofticiosi la desert. Nazdravanului meu ii place sa i-o tai feliute mici, sa le tina el in mana.
Pofta buna!
Sursa:ebunatati.blogspot.com