Desert Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Prajiturele nuci umplute

 

 

 

 

Ingrediente:

3 oua
100 grame unt
100 ml ulei
180 grame zahar
1 pachet zahar vanilat
1 pachet praf de copt
150 grame faina

Pentru crema:

100 grame unt
180 grame zahar pudra
1 lingurita esenta de rom
1 lingura cacao
300 grame nuci macinate
5 linguri lapte caldut

 

Mod de preparare:

Intr-un castron amesteca untul cu zaharul. Apoi adauga ouale, amesteca din nou 2-3 minute, iar la final pune si uleiul.
Amesteca 150 grame de faina cu praful de copt si zaharul vanilat. Adauga apoi si aluatul pe care l-ai facut mai devreme, din oua, zahar, unt si ulei.
Fa mici nuci din aluatul rezultat si coace-le in forma speciala.
Cand le poti dezlipi cu usurinta de pe forma, inseamna ca sunt gata.

Pentru crema, amesteca zaharul cu untul, apoi adauga cacaoa, esenta de rom si laptele caldut. Apoi pune in crema rezultata si nucile macinate.
Umple cate doua jumatati de nuci din aluat, cu crema rezultata, iar apoi lipeste-le, pentru a arata exact ca o nuca in coaja.

 

Pofta buna!

 

Sursa : Bucatarici