Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu nucă măcinată, așa cum o prepară doar bucătarii renumiți. Acest desert este un deliciu rafinat și nemaipomenit de delicios. Se prepară foarte simplu, iar gustul îi va cuceri pe toți.
Ingrediente:
Foi
5 bucăți | Albușuri de ou |
170 g | Zahăr |
160 g | Miez de nucă |
30 g | Făină |
1 priză | Sare |
Cremă
5 bucăți | Gălbenușuri de ou |
150 g | Zahăr |
500 ml | Lapte |
200 g | Unt |
30 g | Făină |
1 plic | Zahăr vanilat |
Decor
10 g | Ciocolată neagră |
Mod de preparare:
- Amestecați făina cu miezul de nucă măcinat. Separat, bateți o spumă tare din albușuri, împreună cu zahărul și sarea. Apoi adăugați făina amestecată cu nucile măcinate și amestecați ușor cu telul.
- Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (40x50cm) și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 °C, timp de 12-15 minute. (Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii, să nu se lase blatul)!
- Preparați crema: într-un bol amestecați gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat.Adăugați făina, amestecați, apoi adăugați laptele și amestecați bine. Transferați compoziția într-o cratiță și fierbeți la foc mic, amestecând continuu. Când compoziția devine cremoasă, o luați de pe foc și o lăsați să se răcească.
- Separat mixați untul moale până devine spumos, apoi adăugați treptat crema răcită și mixați până devine o cremă fină.
- Blatul răcit îl tăiați în 4 părți egale, astfel veți obține 4 foi de tort. Asamblați tortul: Puneți pe un platoul prima foaie de tort, o ungeți cu cremă și puneți o altă foaie și continuați așa până se termină foile.( Opriți 2 linguri de cremă pentru a decora tortul cu flori). Dați tortul la rece pentru 5 ore.
- Decorați tortul cu crema rămasă, formați floricele și presărați cu ciocolată rasă.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!