Ingrediente:
450 g carne tocată (vită, porc sau amestec)
1 ou
100 g ceapa (tocata fin)
un praf de sare
un praf de piper
250 g brânză tare (Edam, Gouda, Cheddar)
400 g aluat foietaj
1 ou pentru ungere
Mod de preparare:
1. Începeți prin a tăia aluatul foietaj în fâșii de dimensiuni egale.
2. Amestecați carnea, ouăle, sarea, piperul și ceapa.
3. Tăiați brânza tare și apoi infinge-o in frigărui.
4. Înveliți apoi brânza cu carne.
5. În pasul următor, înfășurați carnea în aluat foietaj.
6. Se aseaza pe o tava de copt si se unge cu ou batut.
7. Coaceți la 180 de grade aproximativ 30 de minute.
Sfaturi pentru îmbunătățirea rețetei:
- Puteți adăuga ierburi tocate, precum pătrunjel sau cimbru, la amestecul de carne.
- Pentru o variantă mai condimentată, adăugați puțină pudră de chili în aluat.
- Serviți cu usturoi de casă sau ketchup.
Poftă bună!