Supă originală cu adaos de găluște. Acesta este un fel de mâncare din bucătăria tradițională uzbecă, pe care mulți l-au încercat și își amintesc încă gustul și aroma.
Ingrediente :
Pentru a pregăti galustele:
- făină, 1,5 căni;
- apă, 20 ml;
- sare, 1 linguriță;
- carne tocată, 250 g;
- ceapa, 1 bucata;
- sare, piper, boia de ardei, coriandru sau patrunjel, marar.
Pentru a pregăti supa:
- ceapa, 1 bucata;
- cartofi si ardei dulci cate 2 buc;
- roșii, 2 buc;
- morcovi, 1 bucată;
- ulei vegetal, 80 ml;
- sare,
Mod de preparare:
Ceapa și ardeiul gras se toacă mărunt și se prăjesc în ulei vegetal.
Adăugați roșiile tăiate cubulețe și prăjiți încă 2 minute.
Trei morcovi se dau pe răzătoarea grosieră și adăugați cu celelalte legume și fierbeți.
Puneți legumele într-o cratiță și adăugați apă, aduceți la fiert și gătiți timp de 30 de minute.
Se amestecă făina cu sarea, apa și se frământă aluatul. Se acopera si se lasa 15 minute.
Se condimenteaza carnea tocata cu ceapa tocata marunt, ierburi, condimente, sare si piper.
Formăm găluște mari din aluat și carne tocată.
Adăugați-le in supa și gătiți până este gata.
Chiar înainte de sfârșitul gătitului, adăugați patrunjelul și serviți.
Supa este foarte consistentă și aromată. Știu că multor oameni nu le place aroma de coriandru, puteți adăuga pătrunjel. Dar totuși puneți puțin coriandru – atunci veți simți cu siguranță tot gustul și aroma unui fel de mâncare uzbec adevărat.
Pofta buna!