Placinte si Rulade

Acest dulce clasic va decora perfect orice masă festivă. Ruladă în două tonuri cu o cremă delicată de vanilie si rom, cu glzură de ciocolată neagră

 

 

Acest dulce clasic va decora perfect orice masă festivă. Ruladă în două tonuri cu o cremă delicată de vanilie si rom, cu glzură de ciocolată neagră

Ingrediente:

Aluat:

  • 6 gălbenușuri de ou
  • 6 albusuri
  • 260 g zahăr
  • 100 ml apă caldă
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 8 g zahăr vanilat
  • 280 g făină simplă
  • 10 g praf de copt
  • 2 linguri pudra de cacao
  • un praf de sare
  • unt și făină pentru ungerea și căptușirea formei

Crema:

  • 70 g praf de budincă de vanilie
  • 600 ml lapte (impartit in 150 ml si 450 ml)
  • 110 g zahăr
  • 300 g unt
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 2 linguri de rom (de ex. Tuzemák)

Sirop de rom:

  • 120 ml apă fierbinte
  • 2 linguri de zahar
  • 120 ml rom

Glazura de ciocolata:

  • 300 g ciocolată neagră (min. 54%)
  • 100 g grăsime vegetală

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul :

Amestecați gălbenușurile cu apă caldă, ulei și zahăr vanilat până se omogenizează.

Bateți amestecul de gălbenușuri.

2. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc, adaugand treptat zaharul in timp ce batem.

Adăugați treptat zăpada în amestecul de gălbenușuri.

3. Combinați ușor amestecul de gălbenușuri cu făina și praful de copt cernute. Apoi amestecați cu grijă.

4. Împărțiți aluatul finit în două părți, lăsați una ușoară și amestecați cacao în cealaltă.

5. Se toarnă fiecare parte din aluat separat în forme unse cu unt și stropite cu făină.

6. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 35-40 de minute. Lasam sa se raceasca putin si turnam pe hartie de copt.

7. Pregătiți crema:

Amestecați budinca de vanilie în 150 ml lapte. Se încălzesc restul de 450 ml de lapte cu zahărul și se amestecă încet amestecul de budincă.

8. Gatiti pana se ingroasa, apoi adaugati extract de vanilie si rom. Lasati sa se raceasca.

9. Prepararea siropului de rom:

Dizolvati zaharul in apa fierbinte, adaugati romul si amestecati bine.

10. Asamblarea prăjiturii:

Tăiați ruloul răcit în felii la fel de groase. Umeziți ușor fiecare felie cu sirop de rom.

Tăiați corpurile în felii.

11. Puneți untul înmuiat într-un castron mare și bateți până se înmoaie, pufos, adăugând treptat crema pregătită în timp ce bateți.

Umeziți feliile cu sirop.

12. Continuați să bateți până când crema are o textură netedă și catifelată.

Bateți umplutura cu unt.

13. Intindeti usor crema finita peste feliile individuale, pe care le asezati alternativ una in spatele celeilalte in forma de rulada.

Ungem feliile. umplere.

14. Întindeți crema rămasă pe suprafața rulourilor, precum și pe părțile laterale, și puneți-l la frigider pentru câteva ore, sau chiar mai bine, peste noapte, pentru ca toate aromele să se îmbine perfect.

Lipiți feliile împreună.

15. Pregătiți glazura:

Puneți fulgii de ciocolată neagră într-un castron, adăugați grăsimea vegetală și încălziți pe baie de apă până se formează o glazură strălucitoare și netedă.

Alternăm culorile corpusului.

16. Turnați glazura rezultată peste prăjiturile lungi de un metru și lăsați la frigider, după cum este necesar.

Se netezește folosind folie.

17. Decorați tortul cu ciocolată topită după cum doriți, tăiați și serviți cu drag și bucurie!

Acoperim deserturile cu glazura de ciocolata.

Pofta buna!

 

Decorați desertul cu glazura rămasă.

 Sursa