Desert

Acest răsfăț dulce este ca o mică bucată de rai care se topește în gură. Desert cu biscuiti si crema de ciocolata alba

 

 

Printesa Sisi si blestemul frumusetii! Avea o talie de viespe, dar a platit un pret crunt! Ce a patit frumoasa imparateasa?

 

Ingrediente:

Bază:

  • 190 g biscuiti
  • 50 g unt topit

Crema de ciocolata:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 300 ml frisca

Strat:

  • 200 g ciocolata alba
  • 190 g biscuiti tocati
  • 100 ml frisca
  • 300 g crema de branza proaspata
  • 30 g zahăr pudră

Glazură de ciocolată:

  • 150 g ciocolata
  • 150 ml frisca

 

Mod de preparare:

1. Primul strat: Pune biscuiții într-un blender – amestecă-i.

2. Apoi transferați-le într-un bol și adăugați untul topit – amestecați.

3. Pregătiți o formă de tort cu diametrul de 23 cm tapetată cu hârtie de copt și umpleți-o cu aluatul de biscuiți, neteziți-o cu o lingură și puneți-o la frigider.

Desert de pandișpan de ciocolată cu cremă de ciocolată albă și frișcă – Raiul în gură!
4. Al doilea strat: spargeți ciocolata cu lapte într-un bol și topiți-o la cuptorul cu microunde sau la băutură – amestecați.
Desert de pandișpan de ciocolată cu cremă de ciocolată albă și frișcă – Raiul în gură!
5. Turnați frișca bătută în al doilea castron – bateți-o.

6. Apoi adăugați gălbenușurile în ciocolata topită – amestecați și apoi adăugați puțină frișcă – amestecați din nou și adăugați ciocolata bătută la smântâna rămasă – amestecați și bateți până se omogenizează.

Desert de pandișpan de ciocolată cu cremă de ciocolată albă și frișcă – Raiul în gură!

Desert de pandișpan de ciocolată cu cremă de ciocolată albă și frișcă – Raiul în gură!

7. Se toarnă crema pe aluatul de biscuiți în formă, se netezește frumos și se păstrează la frigider.

8. Al treilea strat: Rupeți fursecurile și topiți ciocolata albă la aburi sau cuptorul cu microunde – amestecați și lăsați să se răcească. Se toarnă frișca într-un alt castron – se bate.

Desert de pandișpan de ciocolată cu cremă de ciocolată albă și frișcă – Raiul în gură!

9. Într-un alt vas se pune cremă de brânză proaspătă, se presară zahăr pudră – se amestecă, apoi se toarnă ciocolata albă topită și frișca – se amestecă, iar la final se adaugă fursecuri zdrobite – se amestecă.

10. Turnați umplutura pe crema de ciocolată călită și întindeți-o frumos.

Desert biscuiți-ciocolată cu cremă de ciocolată albă și frișcă – Raiul în gură!

11. Al patrulea strat: Se încălzește smântâna pentru frișcă într-o cratiță până începe să fiarbă și se toarnă peste ciocolata ruptă din bol – se amestecă.

Desert biscuiți-ciocolată cu cremă de ciocolată albă și frișcă – Raiul în gură!

12. Întindeți frumos glazura, neteziți-l și puneți-l la frigider pentru 3 ore.

13. Serveste desertul de biscuiti-ciocolata cu crema de ciocolata alba si frisca cu drag si gratie.

 

Poftă bună!

 

 Sursa