Ingrediente:
Bază:
- 190 g biscuiti
- 50 g unt topit
Crema de ciocolata:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 4 gălbenușuri de ou
- 300 ml frisca
Strat:
- 200 g ciocolata alba
- 190 g biscuiti tocati
- 100 ml frisca
- 300 g crema de branza proaspata
- 30 g zahăr pudră
Glazură de ciocolată:
- 150 g ciocolata
- 150 ml frisca
Mod de preparare:
1. Primul strat: Pune biscuiții într-un blender – amestecă-i.
2. Apoi transferați-le într-un bol și adăugați untul topit – amestecați.
3. Pregătiți o formă de tort cu diametrul de 23 cm tapetată cu hârtie de copt și umpleți-o cu aluatul de biscuiți, neteziți-o cu o lingură și puneți-o la frigider.


6. Apoi adăugați gălbenușurile în ciocolata topită – amestecați și apoi adăugați puțină frișcă – amestecați din nou și adăugați ciocolata bătută la smântâna rămasă – amestecați și bateți până se omogenizează.
7. Se toarnă crema pe aluatul de biscuiți în formă, se netezește frumos și se păstrează la frigider.
8. Al treilea strat: Rupeți fursecurile și topiți ciocolata albă la aburi sau cuptorul cu microunde – amestecați și lăsați să se răcească. Se toarnă frișca într-un alt castron – se bate.
9. Într-un alt vas se pune cremă de brânză proaspătă, se presară zahăr pudră – se amestecă, apoi se toarnă ciocolata albă topită și frișca – se amestecă, iar la final se adaugă fursecuri zdrobite – se amestecă.
10. Turnați umplutura pe crema de ciocolată călită și întindeți-o frumos.
11. Al patrulea strat: Se încălzește smântâna pentru frișcă într-o cratiță până începe să fiarbă și se toarnă peste ciocolata ruptă din bol – se amestecă.
12. Întindeți frumos glazura, neteziți-l și puneți-l la frigider pentru 3 ore.
13. Serveste desertul de biscuiti-ciocolata cu crema de ciocolata alba si frisca cu drag si gratie.
Poftă bună!