Ingrediente:
- 4 ouă
- 1/2 cană ulei (100 ml)
- 1 cană de lapte proaspăt cald (200 ml)
- câteva picături de extract de vanilie
- 1 1/2 cani de faina (150 g)
- 1/2 cană pudră de cacao (45 g)
- 1 lingura praf de copt (14 g)
- 1 cana zahar (160 g)
Crema:
- 600 g ciocolata alba
- 2 căni de smântână – 17% (400 ml)
- 1 lingura unt (25 g)
- 1 cana de lapte praf (90 g)
Mod de preparare:
Bateți 4 ouă într-un castron, adăugați o jumătate de cană de ulei, 1 cană de lapte cald și câteva picături de extract de vanilie.
Combinați toate ingredientele, crescând ocazional viteza mixerului până se obține un amestec omogen.
Dacă nu ai blender sau din alt motiv nu folosești unul, amestecă toate ingredientele într-un bol obișnuit, mai adânc și amestecă-le energic cu un tel.
Într-un castron separat, amestecați 1,5 cani de făină cernută, 1/2 cană de cacao pudră, 1 lingură de praf de copt și 1 cană de zahăr.
Amestecați puțin ingredientele, apoi începeți treptat să turnați amestecul lichid în cel uscat.
Amestecați ușor ingredientele cu o spatulă până obțineți un amestec omogen și uniform, fără cocoloașe.
Amestecul preparat astfel se toarna intr-o matrita captusita (alungita) de 22×10 cm sau una de dimensiuni similare.
Pune hartie de copt pe fundul tavii si unge marginile tavii cu ulei.
Se toarnă amestecul și se întinde uniform. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
Intre timp pregatim crema: taiati ciocolata fasii mici, puneti-o in blender, turnati 2 cani de frisca fierbinte si amestecati pana se topeste ciocolata.
Adaugam untul topit si laptele praf si amestecam totul din nou pana se omogenizeaza. Când blatul este copt, scoateți-l din cuptor, lăsați-l să se răcească puțin, apoi tăiați-l.
Împărțiți pandișpanul în două părți egale.
Începeți asamblarea prăjiturii, alternând din nou straturile de tort, cremă.
Înfășurați prăjitura în folie în jurul tavii și puneți-o la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
Decorați după dorință, apoi serviți în felii.