Ingrediente:
2 ouă,
60 g (4 linguri) zahăr,
8 g (2 lingurițe) zahăr vanilat,
un praf de sare,
80 g (1/2 cană) făină,
1/2 linguriță praf de copt,
puțină coajă de lămâie rasă,
10 g (2 lingurițe de apă).
Dulceata:
600 g (4 cani) zmeura sau o combinatie de fructe de padure,
50 g (1/4 cana) zahar,
2 linguri suc de lamaie.
Crema: 700 g (3 cani) crema de branza,
600 g (3 cani) smantana de gatit (33%),
130 g (1 cana) zahar pudra,
9 g (3 lingurite) gelatina,
60 ml (4 linguri) apa.
Și de asemenea:
14 bucăți de biscuiți,
1 linguriță de gelatină,
20 ml (1 lingură) de apă.
Deși tortul este foarte stratificat, fiecare strat nu este distinct și nu se prepară separat. Dimpotriva, se imbraca de doua ori cu crema alba, precum si cu dulceata de fructe. Pentru acest tort se foloseste o forma dreptunghiulara de 28×18 cm.
Mod de preparare:
Într-un castron adânc, spargeți cele două ouă, adăugați zahărul și zahărul vanilat și bateți cu un mixer până se omogenizează.
Când zahărul s-a topit și ouăle și-au mărit volumul, cernem amestecul de făină și praf de copt. Adăugați făina și praful de copt în două reprize.
Amestecați ușor amestecul cu o spatulă pentru a preveni aglomerarea. Adăugați puțină sare, apoi radeți coaja de lămâie pentru aromă.
Se toarnă amestecul pregătit în formă, se nivelează și se coace. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute, iar dupa coacere, lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim dulceata. Puneți amestecul de zmeură sau fructe de pădure într-o tigaie. Se toarnă peste 50 g de zahăr și 2 linguri de suc de lămâie.
Pune tigaia la foc moderat si, amestecand din cand in cand, asteapta sa se topeasca. Când amestecul începe să fiarbă, fierbeți încă 6 minute la foc mic spre mediu.
Pentru crema: Bate crema de branza pana devine spuma, apoi amesteca smantana cu zaharul pudra. Combinați cele două amestecuri într-o cremă uniformă.
Se dizolva 3 linguri de gelatina cu 4 linguri de apa, se lasa 5 minute la macerat, apoi se toarna peste crema alba si se amesteca bine. Se separă 2/3 din crema albă și se amestecă cu jumătate din dulceață.
Așezarea: Peste biscuitii insiropat in lapte se întinde 2/3 din crema albă, amestecată cu dulceața, și se netezește bine. Pune prajitura la frigider pentru 1 ora. Dupa ce a trecut timpul se intinde cu jumatate din crema alba ramasa, apoi se aranjeaza deasupra biscuitii. Fursecurile ar trebui să acopere toată matrița și să fie înmuiate în lapte călduț.
Întindeți stratul subțire rămas de cremă albă deasupra fursecurilor, apoi turnați deasupra dulceața rămasă, pe care trebuie să o amestecați cu 1 linguriță de gelatină și 1 linguriță de apă. Prajitura astfel pregatita se lasa la frigider minim 4 ore.