Ingrediente:
- 400 g biscuiti
- 50 g cacao pudră
- 200 ml lapte proaspăt
- 120 g unt nesarat
- 100 g zahăr
- 1/2 pachet zahar vanilat
- 120 g ciocolată
- 100 ml smantana dulce
- 40 g ciocolata alba pentru decor
Mod de preparare:
Rupeți biscuiții în bucăți mari cu mâinile și puneți-i într-un castron mai adânc. Nucile se toaca grosier sau se pun in blender, dar nu le macina marunt, e bine sa se simta. (Pune deoparte o mână pentru decorare). Se amestecă.
Intr-o cratita se pun 200 ml lapte, se adauga 100 g zahar si putin zahar vanilat, apoi se adauga 50 g cacao pudra. Amestecam bine sa nu fie cocoloase, apoi punem la foc moderat si incalzim, amestecand continuu, pana cand ingredientele se topesc.
Se adauga untul (120 g) taiat cubulete mai mici si se amesteca pana se topeste complet si se absoarbe de amestec. Ar trebui să obțineți un amestec asemănător cu glazura de ciocolată, doar mai subțire.
Peste fursecurile zdrobite se toarna sosul de ciocolata preparat. Amestecați ușor cu o lingură sau o spatulă, asigurându-vă că nu rămân bucăți de biscuiți întregi. Veți observa că amestecul se va îngroșa rapid și se va înmuia în biscuiți.
Se toarnă într-o formă de tort pregătită în prealabil cu margine, tapetată cu hârtie sau folie rezistentă. Folosește o tavă mai mică dacă vrei o prăjitură mai înaltă. Se aplatizeaza si se lasa sa se raceasca 10 minute.
In acest timp se pune smantana dulce impreuna cu ciocolata tocata la foc mic sau pe baie de apa. Aveți grijă să nu o fierbeți! Se amestecă până când amestecul este omogen și se toarnă peste tort.
