Ingrediente:
800 g crema de branza (mascarpone sau orice alta branza proaspata, nesarata),
600 + 60 ml frisca dulce,
150 g zahar,
1 pliculet zahar vanilat (10 g),
200 g biscuiti macinati,
100 g unt inmuiat la temperatura camerei,
1400 g ciocolata,
1400 g biscuiti
Mod de preparare:
Măcinați biscuiții, adaugati untul nesarat inmuiat la temperatura camerei si amestecati bine, mai intai cu o lingura/spatula, apoi frecati-l printre degete pana obtineti o structura granulata.

Dacă vă este mai ușor, puteți topi untul la cuptorul cu microunde sau la foc mic, apoi îl combinați cu biscuiții zdrobiți.
Întindeți amestecul uniform pe fundul unei tavi de 22×16 cm sau dimensiuni similare.
Apăsați bine cu o lingură sau cu fundul unui pahar pentru a se aplatiza.
Aranjați fursecurile de-a lungul pereților vasului ca un cerc. Intr-un castron separat, batem crema de branza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufoasa.
Ar trebui să obțineți un amestec moale și cremos. Se toarnă smântâna rece (600 ml) într-un alt bol mai adânc și se bate cu un mixer până devine spumoasă.
Adăugați treptat frișca în crema de brânză, lingură cu lingură și amestecați cu mâna până se combină într-o textură netedă, cremoasă.
Se toarnă toată smântâna pe baza de biscuiți, se întinde și se nivelează, apoi se dă la congelator să se stabilească timp de 1 oră.
Încălziți restul de smântână la foc mic, dar aveți grijă să nu o lăsați să fiarbă, deoarece va schimba aroma.
Adaugam ciocolata tocata si amestecam pana se omogenizeaza.
Se lasa sa se raceasca un minut, apoi se toarna glazura peste prajitura, se netezeste si se pune la frigider inca 15 minute pentru a se intari.
Pofta buna!