Placinte si Rulade

Acesta este unul dintre acele feluri de mâncare delicioasă și aromată, care te cucerește cu prima

 

 

Acesta este unul dintre acele feluri de mâncare delicioasă și aromată, care te cucerește cu prima

Ingrediente:

  • 2 căni de apă
  • 5 grame de drojdie uscată
  • 600 de grame de făină
  • 1 lingurita sare

Ungere:

  • 80 de grame unt topit
  • 90 de mililitri de ulei

Umplutura:

  • 400 de grame de spanac
  • sare dupa gust
  • praf de ardei rosu
  • piper negru după gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • 3 cepe mari
  • 3   ouă

Ungere:

  • 2 galbenusuri de ou
  • câteva picături de ulei

 

Mod de preparare:

Amestecați apa și drojdia într-un bol și amestecați. Se adauga sarea si apoi se adauga faina in portii si se framanta.

Dupa ultima continua pana obtii un aluat moale si elastic care nu se lipeste de maini. Când se face acest lucru, se formează o minge și se lasă într-un bol curat să se odihnească timp de 10 minute.

Luați aluatul crescut, împărțiți-l în 12 părți egale și formați din fiecare bile.

img 7403 e1717401025544

Topiți 80 de grame de unt și amestecați-l cu 90 de mililitri de ulei. Apoi scufundați bilele în grăsime și lăsați-le să stea cel puțin 30 de minute.

imaginea 7405

Faceți umplutura tocând ceapa. Turnați puțin ulei într-o tigaie, puneți-l pe aragaz. Lasam sa se incinga si adaugam ceapa.

Se fierbe timp de 2-3 minute. Apoi adăugați ouăle, amestecați și gătiți, amestecând continuu. Se condimentează cu sare și condimente, se amestecă și se ia de pe foc.

img 7406 e1717401054293

Spălați și tocați spanacul. Se aseaza cu restul ingredientelor si se amesteca.

img 7407 e1717401069843

Luați aluatul și întindeți-l pe o suprafață de lucru. Se pune o parte din umplutură, se întinde uniform și se rulează. Se pune intr-o tava de copt acoperita cu hartie.

Repetați cu aluatul rămas și umplutura.

imaginea 7408

Ungeți totul cu gălbenușurile bătute amestecate cu puțin ulei.

Captură de ecran 2024 07 29 090637

Porniți cuptorul la 200 de grade și puneți plăcinta înăuntru. Coaceți timp de 30-35 de minute sau până se rumenește frumos.
După ce s-a făcut acest lucru, scoateți și stropiți cu puțină apă rece. Acoperiți cu un prosop și lăsați timp de 10 minute.

Poftă bună!

 

 Sursa