Ingrediente:
- 2 căni de apă
- 5 grame de drojdie uscată
- 600 de grame de făină
- 1 lingurita sare
Ungere:
- 80 de grame unt topit
- 90 de mililitri de ulei
Umplutura:
- 400 de grame de spanac
- sare dupa gust
- praf de ardei rosu
- piper negru după gust
- 2-3 linguri de ulei
- 3 cepe mari
- 3 ouă
Ungere:
- 2 galbenusuri de ou
- câteva picături de ulei
Mod de preparare:
Amestecați apa și drojdia într-un bol și amestecați. Se adauga sarea si apoi se adauga faina in portii si se framanta.
Dupa ultima continua pana obtii un aluat moale si elastic care nu se lipeste de maini. Când se face acest lucru, se formează o minge și se lasă într-un bol curat să se odihnească timp de 10 minute.
Luați aluatul crescut, împărțiți-l în 12 părți egale și formați din fiecare bile.
Topiți 80 de grame de unt și amestecați-l cu 90 de mililitri de ulei. Apoi scufundați bilele în grăsime și lăsați-le să stea cel puțin 30 de minute.
Se fierbe timp de 2-3 minute. Apoi adăugați ouăle, amestecați și gătiți, amestecând continuu. Se condimentează cu sare și condimente, se amestecă și se ia de pe foc.
Spălați și tocați spanacul. Se aseaza cu restul ingredientelor si se amesteca.
Luați aluatul și întindeți-l pe o suprafață de lucru. Se pune o parte din umplutură, se întinde uniform și se rulează. Se pune intr-o tava de copt acoperita cu hartie.
Repetați cu aluatul rămas și umplutura.
Ungeți totul cu gălbenușurile bătute amestecate cu puțin ulei.
Porniți cuptorul la 200 de grade și puneți plăcinta înăuntru. Coaceți timp de 30-35 de minute sau până se rumenește frumos.
După ce s-a făcut acest lucru, scoateți și stropiți cu puțină apă rece. Acoperiți cu un prosop și lăsați timp de 10 minute.
Poftă bună!