Desert

Aceste batoane delicioase cu ciocolată se vor dovedi a fi și mai gustoasă și mai aromată decât cele din magazin

 

 

Aceste batoane delicioase cu ciocolată se vor dovedi a fi și mai gustoasă și mai aromată decât cele din magazin

 

Ingrediente:

 Aluat

30 g zahăr pudră

110 g unt moale

150 g faina de grau

un praf de sare si vanilie

Caramel

40 g unt

370 g lapte condensat

un praf de sare si vanilie

Glazura

20 g unt

2 batoane de ciocolata

 

Mod de preparare:

Deoarece aluatul se gătește foarte repede, vă recomandăm să porniți cuptorul înainte de a începe să gătiți, astfel încât să se încălzească la o temperatură de 180 de grade.

Amestecam bine untul moale cu zaharul pudra, sarea si vanilia.

1%20(1)(624)

Cerneți făina în unt și amestecați.

Consistența aluatului trebuie să semene cu nisipul umed: mențineți-i forma astfel încât să nu se destrame.

3(2162)

Mutăm aluatul într-o formă pătrată și îl întindem într-un strat uniform. O trimitem la cuptor și coacem 15–20 de minute până când deasupra apare o culoare rumenă  deschisă.

Lăsați baza de nisip timp de 15 minute să se răcească. Nu opriți cuptorul.

8(1252)

Topiți untul într-o oală cu fundul greu și adăugați laptele condensat. Iar după ce dă în clocot se mai fierbe încă 10 minute la foc mic, amestecând continuu.

4 (2022)

Se toarnă laptele condensat fiert cu unt pe bază și se nivelează cu o spatulă. Apoi il trimitem la cuptor sa se coace 10-12 minute la o temperatura de 180 de grade.

Caramelul trebuie să devină maro.

5 (1912)

Cand caramelul s-a racit, dupa aproximativ 10 minute, puteti incepe prepararea glazurei.

Pentru a face acest lucru, topește 2 blocuri de ciocolată neagră sau cu lapte cu unt. Acest lucru se poate face atât în ​​baie de apă, cât și în cuptorul cu microunde.

9(997)

Acoperiți baza de nisip caramel cu un strat uniform de glazură.

Puteți folosi o spatulă sau o lingură pentru a face un model și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei timp de 30 de minute.

Și apoi îl trimitem la frigider pentru 2 ore să se înghețe.

6(1742)

După 2 ore, tăiați fursecurile în porții și invitați oaspeții la o degustare.

7(1436)

Poftă bună!

 

 Sursa