Ingrediente:
Aluat
30 g zahăr pudră
110 g unt moale
150 g faina de grau
un praf de sare si vanilie
Caramel
40 g unt
370 g lapte condensat
un praf de sare si vanilie
Glazura
20 g unt
2 batoane de ciocolata
Mod de preparare:
Deoarece aluatul se gătește foarte repede, vă recomandăm să porniți cuptorul înainte de a începe să gătiți, astfel încât să se încălzească la o temperatură de 180 de grade.
Amestecam bine untul moale cu zaharul pudra, sarea si vanilia.
Cerneți făina în unt și amestecați.
Consistența aluatului trebuie să semene cu nisipul umed: mențineți-i forma astfel încât să nu se destrame.
Mutăm aluatul într-o formă pătrată și îl întindem într-un strat uniform. O trimitem la cuptor și coacem 15–20 de minute până când deasupra apare o culoare rumenă deschisă.
Lăsați baza de nisip timp de 15 minute să se răcească. Nu opriți cuptorul.
Topiți untul într-o oală cu fundul greu și adăugați laptele condensat. Iar după ce dă în clocot se mai fierbe încă 10 minute la foc mic, amestecând continuu.
Se toarnă laptele condensat fiert cu unt pe bază și se nivelează cu o spatulă. Apoi il trimitem la cuptor sa se coace 10-12 minute la o temperatura de 180 de grade.
Caramelul trebuie să devină maro.
Cand caramelul s-a racit, dupa aproximativ 10 minute, puteti incepe prepararea glazurei.
Pentru a face acest lucru, topește 2 blocuri de ciocolată neagră sau cu lapte cu unt. Acest lucru se poate face atât în baie de apă, cât și în cuptorul cu microunde.
Acoperiți baza de nisip caramel cu un strat uniform de glazură.
Puteți folosi o spatulă sau o lingură pentru a face un model și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Și apoi îl trimitem la frigider pentru 2 ore să se înghețe.
După 2 ore, tăiați fursecurile în porții și invitați oaspeții la o degustare.
Poftă bună!