Ingrediente:
Aluat:
- 5 ouă
- 130 g zahăr
- un praf de sare
- 170 g faina
- 50 ml lapte
Umplutura de cirese:
- 300 g cireșe fără sâmburi
- 50 g zahăr
- 15 g amidon de porumb + 50 ml apă
Crema:
- 300 g crema de branza
- 200 g smântână groasă 33% grăsime pentru frișcă
- 50 g zahăr
Decor:
- resturi de aluat macinat
Mod de preparare:
1. Aluat: Se sparg ouale intr-un castron, se presara zahar si se adauga un praf de sare – se bat pana se omogenizeaza.
Apoi, adăugați treptat făina în bol în 2 etape și la final adăugați laptele – amestecați bine într-un aluat omogen.





4. Umplutură de cireșe: Puneți cireșele fără sâmburi într-o tigaie și stropiți cu zahăr – amestecați și gătiți la foc mic până se înmoaie.
La sfârșit, adăugați amidonul de porumb amestecat cu apă în tigaie – amestecați bine și gătiți încă o vreme. După gătit, transferați umplutura într-un bol, acoperiți cu folie și lăsați să se răcească la temperatura camerei.
5. Folosiți un pahar și un cuțit pentru a modela aluatul răcit în cercuri și așezați-le pe o suprafață curată. Lăsați deoparte resturile/marginile de aluat, care în cele din urmă vor fi măcinate fin pentru decor.
6. Smântână: Puneți brânza de vaci într-un bol, turnați smântâna pentru frișcă 33% grăsime și adăugați zahărul – bateți până se omogenizează.
7. Aplicați crema rezultată, întindeți-o frumos și neteziți-o pe cercurile de aluat, apoi modelați crema în valuri și puneți în centru umplutura de cireșe fierte.
Se acopera cu a doua rundea de aluat, apoi se intinde crema peste tot si se inveleste in marginile aluatului infainate, rezultat din macinarea aluatului ramas de pe margini.
8. La final, decorează fursecurile cu o cireșă și servește cu dragoste și eleganță.
Pofta buna!