Torturi

Am încercat tortul despre care vorbeste toată lumea. Un tort delicios cu cremă de branză, budincă de vanilie si glazură de ciocolată

 

 

Medicina chineză. Ce se întâmplă dacă dormi cu o felie de ceapă în șosete. Leacul băbesc care face adevărate minuni

 

Ingrediente:

300 g biscuiti,

200 g crema la alegere, nutella,

800 ml lapte,

100 g zahar,

2 budinci cu aroma de vanilie,

400 ml smantana dulce,

200 g crema de branza,

100 g ciocolata de gatit,

50 g unt sau margarina.

Mod de preparare:

 Intr-un recipient de plastic se agita pliculetele de budinca de vanilie si se toarna 100 ml lapte, la temperatura camerei. Se amestecă rapid cu un tel sau un tel.

Turnați 500 ml lapte și 100 g zahăr într-o cratiță pe aragaz. Așteptați să fiarbă. După ce fierbe laptele, puneți oala deoparte și scuturați amestecul de budincă și lapte.

Se amestecă puțin, apoi se readuce oala pe aragaz și se reduce temperatura după cum este necesar. Amestecați constant până ajungeți la grosimea dorită. Pune budinca deoparte și acoperă cu folie pentru a preveni formarea crustei.

Într-o tavă de copt de 19×29 cm cu margine flexibilă, aranjați biscuiții, înmuiați în prealabil în lapte (200 ml). Peste biscuiții stivuiți întindeți 200 g de nutella sau alta crema la alegere, apoi puneți un alt strat de biscuiți, care sunt și ei înmuiați în lapte.

Bateți smântâna tare, adăugați 200 g de cremă de brânză și încorporați ambele amestecuri într-o textură cremoasă. Adăugați treptat această cremă în budincă și amestecați totul. Răspândiți crema preparată astfel pe toți biscuiții.

La final se prepara glazura de ciocolata topind 100 g de ciocolata cu 50 g de unt sau margarina. Se toarnă peste tort. Prajitura poate fi servita imediat, dar are un gust mai bun daca astepti sa se intareasca putin.

Pofta buna!

 

 Sursa