Ingrediente:
2 borcane/conserve compot de vișine
18 linguri zahăr
18 linguri gris de grâu
2 budinci de vanilie
250 g unt/vanilie
1 litru lapte
500 ml smântână dulce
Mod de preparare:
Scurgeți cireșele și păstrați sucul. Adăugați apă în sucul de compot dacă este necesar, astfel încât să obțineți în total un litru.
Se pune pe foc, iar cand da in clocot se adauga ciresele. Adăugați grisul puțin câte puțin (sau amestecați-l cu puțin din zeamă în prealabil, ca să nu fie cocoloașe), apoi fierbeți, amestecând continuu, până se îngroașă.
Se toarnă imediat grisul rezultat și crema de cireșe într-o formă umezită cu apă.
Aceasta crema se poate turna imediat peste budinca de vanilie care, dupa ce a fost gatita si racita, se amesteca cu untul batut pana devine spuma.
Budinca se prepară conform instrucțiunilor de pe pungă și trebuie să așteptați să se răcească complet înainte de a o combina cu untul.
Decorați blatul cu frișcă. Bucurați-vă de minunatul gust răcoritor. Răciți bine prăjitura la frigider înainte de a o tăia.
Pofta buna!