Remedii naturiste

Antidotul ficatului gras. Sucul care curata ficatul in 72 de ore și întăreste imunitatea. Repeta cura pentru rezultate de durata

 

 

 

 

Nu ai nevoie de două ingrediente pentru a-ți curăța ficatul și a-ți întări imunitatea. Vezi care sunt și cum trebuie să le prepari.

Pentru această băutură miraculoasă nu ai nevoie decât de lămâie și zer.

Zerul este bogat în acid lactic, enzime, proteine, vitaminele B6, B2, B12, K și C, potasiu, calciu, magneziu, fostof și amino-acizi, potrivit worldhealthinfo.net.

De sute de ani, este folosit ca remediu pentru stimularea apetitului și îmbunătățirea digestiei. Studiile din zilele noastre au dovedit că previne hipertensiunea, micșorează considerabil riscul de atac cerebral sau infarct, reglează nivelul de colesterol, crește masa musculară, previne osteoporoza, întărește sistemul imunitar și te scapă de stres.

Pentru această băutură, trebuie să fierbi un litru de lapte și să adaugi în el sucul de la o lămâie, cât este încă fierbinte. Lasă-l să se răcească și vei observa că un lichid verzui și transparent se va forma la suprafață. Acesta este zerul pe care trebuie să îl bei. Pune-l într-un recipient separat și păstrează-l la frigider. La fiecare masă, amestecă o lingură de zer cu 200 de ml de apă și bea zeama obținută. Cu această soluție vei scăpa și de arsurile stomacale.

Prof. Yaman Tokat, chirurg turc cu o experință medicală de peste 40 de ani, a dobândit titulatura de „numărul 1 mondial în transplat și chirurgie hepatică”, făcând mii de astfel de intervenții și fiind cel care a implementat transplantul hepatic în Turcia, transformându-l într-o operație „de rutină” cu 95% rată de succes.

Profesorul Tokat adesea vizitează România și oferă consultanță medicală și, astfel, ne-a oferit informații prețioase despre diagnosticarea și tratamentul bolilor hepatice.

Sandra Sălăgean

Circulă o vorbă din popor care spune că ficatul nu doare. De asemenea, mai există și acea consolare după o perioadă de exces alimentar, „lasă că ficatul se regenerează”. Adevărul din spatele acestor mituri l-am aflat chiar de la cel mai bun în domeniu, de la Prof. Yaman Tokat, chirurgul care a salvat mii de vieți prin transplant hepatic în Turcia, dar și în întreaga lume.

În primul rând, cât de răspândită este „boala ficatului” în România și la nivel global? „Bolile de ficat sunt din ce în ce mai numeroase în întreaga lume. Înainte, cancerul hepatic era pe locul 7 în cele mai agresive și des întâlnite forme de cancer. Acum doi ani a ajuns pe locul 5, iar anul acesta e pe locul 3. În fiecare an, 1 milion de oameni mor de cancer hepatic. Și tot fiecare an, foarte mulți oameni sunt diagnosticați cu această boală.

Cei cu ficat gras, care duc o viață sedentară și nu au o dietă sănătoasă, se expun unui pericol foarte mare. În România văd foarte mulți pacienți cu hepatocarcinom, cancer al ficatului, cât și colangiocarcinom, cancer al ductelor biliare. Cred că românii, cât și toți oamenii din lume, devin din ce în ce mai grași. Astfel apare ficatul gras. Iar ficatul gras duce la stenoză și de la stenoză se ajunge la cancer. Problema este că oamenii merg foarte târziu la spital. Chiar și când aveți mici dureri sau simptome care pot părea nesemnificative, e bine să consultați un medic”, a spus Prof. Tokat.

Boala ascunsă

Totodată, se întâmplă ca o mare parte din pacienți să își efectueze analizele de rutină, anual, iar la un moment dat descoperă că au o boală avansată a ficatului. Acest scenariu este unul foarte comun și chirurgul ne explică de ce: „Tumorile hepatice sunt alcătuite din celule hepatice și se comportă în primă fază exact ca și ficatul. De aceea, oamenii nu-și dau seama că au o boală gravă la ficat decât atunci când e prea târziu, când cancerul a ajuns la un stadiu avansat. Orice durere în partea dreaptă a abdomenului superior este un motiv să vă adresați medicului, dacă suferiți de diabet sau dacă sunteți peste greutatea normală, ori dacă în trecut ați suferit de obezitate și dacă aveți în familie persoane care suferă de boli hepatice, obligatoriu trebuie să vă monitorizați sănătatea ficatului anual”.

Când doare ficatul

Așadar, ficatul doare, dar atunci când simțiți orice fel de disconfort trebuie să apelați la un consult de specialitate, în special unul imagistic. „Ficatul doare când capsula ficatului este sub presiune. El nu doare în mod obișnuit, ci doar atunci când se mărește. Iar acesta e semnul unei boli sau a unei tumori”, aprofundează medicul turc.

Profesorul îndeamnă ca toți cei care suspectează o problemă hepatică să nu apeleze doar la analizele clasice de laborator, ci la teste imagistice: ecografie, computer tomograf sau RMN.

Cel mai eficient tratament în cancerul hepatic la ora actuală
Opțiunile pentru tratarea cancerului hepatic, care este unul foarte agresiv, sunt numeroase, dar principala soluție este înlăturarea chirurgicală a părții bolnave sau transplantul întregului organ. „Chirurgia hepatică se îmbunătățește constant. Acum zece ani nu operam prea mulți pacienți, foarte mulți erau considerați inoperabili. Acum operăm 95% dintre pacienți prin diverse metode și tehnici. Acum combinăm intervenția cu embolizarea venei porte pentru a crește partea sănătoasă a ficatului, folosim radioembolizarea pentru a micșora tumorile cât și lobul ficatului, acum putem divide ficatul. Deci avem foarte multe opțiuni. În tratarea cancerului hepatic chirurgia este cea mai bună soluție, însă nu este niciodată singură în procesul de vindecare. Pacientul trebuie să urmeze și un tratament citostatic și radioterapeutic. Există acum și imunoterapia. Este un tratament de multe ori foarte eficient”, ne-a explicat somitatea în domeniul chirurgiei hepatice.

Simptomele suferinței hepatice

oboseală; ● paloare sau culoare galbenă a pielii și a ochilor (icter); ● ascită; ● encefalopatie; ● schimbări bruște de comportament – vorbit mai lent, mișcări lente și nesigure; ● schimbarea programului de somn.

 

Sursa