Aperitive si Gustari Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Aperitiv “Morcov” – Gustare rapidă și delicioasă, care va impresiona oaspeții!

 

 

Aperitiv “Morcov” – o gustare rapidă și delicioasă, care va impresiona oaspeții!

 

Astăzi vă oferim o rețetă genială de aperitiv sub formă de morcov, care se prepară din aluat foietaj și arată incredibil de frumos. Aperitivele sunt acele gustări care impresionează oaspeții prin aspect, gust și formă, de aceea acestea trebuie să fie cât mai originale, ca să rămână memorabile. Aperitivul “Morcov” se prepară fără bătăi de cap, este aspectuos și foarte apetisant. Gustul acestui aperitiv depinde în mare parte de umplutura folosită. Umpleți aperitivele cu umplutura preferată și uimiți-vă persoanele dragi.

Ingrediente:

PENTRU 6-8 PORȚII

– 400 g de aluat foietaj

– colorant alimentar portocaliu după gust (opțional)

– frunze de salată după gust

– 250 g de umplutură (dulce sau sărată)

 

Mod de preparare:

1. Decongelați aluatul foietaj.

Crescent dough logs wrapped on the metal baking horn forms. Dought strips in the background.

2. Împărți aluatul în 6 fâșii lungi și rulați-le sub formă de batoane.

3. Înfășurați aluatul pe conuri metalice. Vă recomandăm să nu înfășurați până la marginile conurilor, deoarece va fi dificil să scoateți aluatul după coacere.

Crescent dough wrapped around the metal horn form brushed with orange coloured egg wash.

4. Vopsiți aluatul cu colorant portocaliu (opțional). Coaceți aluatul la 180-200 de grade timp de 15 minute.

Fresh baked pastry; carrot croissant with lovely golden orange colour.

5. Scoateți conurile din cuptor și lăsați-le să se răcească. Scoateți conurile din aluat.

6. Puneți umplutura (am folosit salată de pui) într-o pungă de plastic, faceți o gaură în colț, ca să puteți umple aluatul.

7. Umpleți conurile cu umplutură.

Carrot croissants filled with egg salad and garnished with parsley. A lovely bunny in the background.

8. Decorați conurile cu frunze de salată verde. Aperitivul “Morcov” este gata. Serviți-l în stare rece.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul