Ingrediente:
Bază:
- 1 pachet de foietaj proaspăt (275 g)
Umplutura:
- 18 sparanghel verde
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 6 felii de branza (gouda, emmental…)
- 6 felii de prosciutto
Ungere:
- 1 ou (pentru periaj)
- seminte de susan (pentru presarat)
Mod de preparare:
Pregătirea sparanghelului
Sparanghelul se spala, se taie capetele lemnoase si se pune in apa cu un praf de sare si zahar. Se fierbe 3 minute, apoi se scurge si se lasa sa se raceasca.
Pregătirea aluatului
Tăiați aluatul foietaj în jumătate pe lungime și tăiați în pătrate. Vom crea crestături în formă de fereastră în fiecare pentru un aspect decorativ.
Umplutura
Așezați o felie de brânză în centrul fiecărui pătrat, apoi puneți deasupra sparanghelul învelit în prosciutto. Ungeți marginile cu ou și îndoiți aluatul peste.
Coacerea
Ungeți aperitivele cu ou, stropiți cu semințe de susan și coaceți la 200 °C aproximativ 25 de minute până devin aurii și crocante.
Servire
Dupa ce s-au copt, lasam produsele de patiserie sa se raceasca putin. Serviți cu sos preferat.
Sfaturi pentru îmbunătățirea rețetei:
Puteți folosi șuncă din Pădurea Neagră în loc de prosciutto.
De asemenea, puteți adăuga puțină brânză albastră în pungi pentru o aromă mai intensă.
Dacă nu vă plac semințele de susan, presărați în schimb parmezan ras.
Poftă bună!