Panificatie

Aperitive delicioase cu sparanghel crocant, cu prosciutto și brânză

 

 

Aperitive delicioase cu sparanghel crocant, cu prosciutto și brânză

Ingrediente:

Bază:

  • 1 pachet de foietaj proaspăt (275 g)

Umplutura:

  • 18 sparanghel verde
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 6 felii de branza (gouda, emmental…)
  • 6 felii de prosciutto

Ungere:

  • 1 ou (pentru periaj)
  • seminte de susan (pentru presarat)

 

Mod de preparare:

Pregătirea sparanghelului

Sparanghelul se spala, se taie capetele lemnoase si se pune in apa cu un praf de sare si zahar. Se fierbe 3 minute, apoi se scurge si se lasa sa se raceasca.

Křupavé chřestové taštičky z listového těsta s prosciuttem a sýrem

 Pregătirea aluatului

Tăiați aluatul foietaj în jumătate pe lungime și tăiați în pătrate. Vom crea crestături în formă de fereastră în fiecare pentru un aspect decorativ.

Křupavé chřestové taštičky z listového těsta s prosciuttem a sýrem

Pungi de foietaj cu sparanghel crocant cu prosciutto și brânză

Pungi de foietaj cu sparanghel crocant cu prosciutto și brânză

Pungi de foietaj cu sparanghel crocant cu prosciutto și brânză

Pungi de foietaj cu sparanghel crocant cu prosciutto și brânză

Pungi de foietaj cu sparanghel crocant cu prosciutto și brânză

Pungi de foietaj cu sparanghel crocant cu prosciutto și brânză

Pungi de foietaj cu sparanghel crocant cu prosciutto și brânză

Pungi de foietaj cu sparanghel crocant cu prosciutto și brânză

Umplutura

Așezați o felie de brânză în centrul fiecărui pătrat, apoi puneți deasupra sparanghelul învelit în prosciutto. Ungeți marginile cu ou și îndoiți aluatul peste.

Coacerea

Ungeți aperitivele cu ou, stropiți cu semințe de susan și coaceți la 200 °C aproximativ 25 de minute până devin aurii și crocante.

Pungi de foietaj cu sparanghel crocant cu prosciutto și brânză

Pungi de foietaj cu sparanghel crocant cu prosciutto și brânză

Servire

Dupa ce s-au copt, lasam produsele de patiserie sa se raceasca putin. Serviți cu sos preferat.

Pungi de foietaj cu sparanghel crocant cu prosciutto și brânză

Sfaturi pentru îmbunătățirea rețetei:

Puteți folosi șuncă din Pădurea Neagră în loc de prosciutto.

De asemenea, puteți adăuga puțină brânză albastră în pungi pentru o aromă mai intensă.

Dacă nu vă plac semințele de susan, presărați în schimb parmezan ras.

Pungi de foietaj cu sparanghel crocant cu prosciutto și brânză

 

Poftă bună!

 

 Sursă