Ingrediente:
Pentru blat:
7 oua
2 linguri ulei de floarea-soarelui
2 lingurite praf de copt
2 linguri cacao
putin zahar pudra
cateva linguri de faina pentru prajituri
Pentru crema cu budinca:
500 ml lapte 1.5% grasimi
10 gr zahar vanilinat
40 gr praf de budinca cu aroma de vanilie
Alte ingrediente:
250 gr unt
100 gr zahar pudra
250 ml smantana pentru frisca
250 gr mascarpone
10 gr zahar vanilinat
1 plic zahar pudra
Mod de preparare:
Blat:
1. Mixeaza galbenusurile cu zaharul granulat si cu uleiul, faina, praful de copt. Omogenizeaza, apoi imparte aluatul in doua.
2. Amesteca o parte din aluat cu cacaua.
3. Unge cu putin unt o tava de copt si pune putin aluat alb, apoi aluat cu cacao si tot asa pana la final, ca sa creezi un model colorat.
4. Baga tava in cuptorul incins la 180-200 de grade, pentru 10 minute. Scoate-o apoi si las-o la racit pe un gratar.
Crema de budinca:
5. Amesteca praful de budinca cu cateva linguri de lapte.
6. Restul de lapte pune-l la fiert.
7. Cand s-a infierbantat foarte bine, adauga praful de budinca si amesteca in mod constant, pana se intareste. Ia atunci de pe foc.
8. Pune untul si zaharul pudra in budinca racita. Omogenizeaza.
9. Intinde crema peste prajitura din tava.
10. Mixeaza smantana pentru frisca.
11. Separat mixeaza mascarponele cu zaharul.
12. Incorporeaza frisca peste mascarpone.
13. Decoreaza cu cate o lingurita de pasta facuta cu mascarpone.
Pofta buna!
Sursa: Gustul Vietii