Ingrediente:
- 60 g fistic (1/2 cană)
- 60 g migdale (1/2 cană)
- 20 g seminte de dovleac (1/4 cana)
- 20 g seminte de susan prajite (1/4 cana)
- 10 g nucă de cocos rasă (1 lingură)
- 150 g curmale fără sâmburi (1 cană)
- 60 g caise proaspete sau uscate (1/4 cană)
- un praf de sare
- 1 lingura esenta de vanilie
- 20 g miere (1 lingura)
Ambalare:
- 120 g ciocolată neagră – fără zahăr
- seminte de susan
Mod de preparare:
1. Puneți fisticul, migdalele, semințele de dovleac, semințele de susan prăjite și nuca de cocos rasă într-un blender și amestecați totul.
2. Adăugați apoi curmale fără sâmburi, caise proaspete sau uscate, puțină sare, esență de vanilie, miere și amestecați din nou.
3. Frământați aluatul și puneți-l într-un castron.
4. Modelați batoanele cu mâinile și așezați-le pe o tavă.
5. Pune-le la frigider pentru 15 minute.
6. Rupeți ciocolata și gătiți la foc mic până se topește.
7. Apoi scufundați bețișoarele în el și puneți-le pe un gratar pentru a se scurge.
8. Se lasă să se întărească într-un loc răcoros timp de 5 minute.
9. Puneți glazura într-o pungă, decorați batoanele cu el și lăsați-le să picure pe un grătar.
10. Înmuiați capetele în ciocolata rămasă și stropiți cu semințe de susan prăjite.
11. Așezați-le într-un coș de decorare.
Pofta buna!