Desert

Batoane de napolitane cu zmeură, glazurate in ciocolată. Delicii fără zahăr și fără cuptor

 

 

Batoane de napolitane cu zmeură, glazurate in ciocolată. Delicii fără zahăr și fără cuptor

Ingrediente:

 250 g mascarpone (cremă de brânză proaspătă),

50 g miere (în loc de miere puteți folosi sirop de arțar,

4 foi de napolitană mai mici sau 2 mai mari,

zahăr brun sau jaggery (puteți folosi și zahăr pudră sau stevia sau alt îndulcitor),

100 g fructe de pădure la alegere (opțional),

4 lingurițe de ciocolată și 2 lingurițe de ciocolată pentru glazură .

 

Mod de preparare:

Puneți crema de brânză și mierea (sau sirop de arțar la alegere) într-un castron adânc și bateți cu un mixer până se obține un amestec omogen, cremos și neted.


Adaugati 100 g de zmeura sau alte fructe de padure la alegere in crema si amestecati cu o spatula.

Această cantitate este suficientă pentru 4 foi de napolitană mai mici sau 2 mai mari, tăiate în jumătate.


Așezați foaia de napolitană cu partea aspră în sus, apoi întindeți crema de fructe uniform pe toată suprafața.

O lingură mare este suficientă.

Acoperiți cu o foaie nouă de napolitană, apoi întindeți din nou umplutura, întindeți-o uniform și neteziți-o.

Așezați o a treia foaie de napolitană și întindeți din nou umplutura. Nivelați pe toată suprafața.

La final, acoperiți cu a patra foaie. Înfășurați întreaga prăjitură în folie sau într-o pungă și puneți-o la frigider pentru 2-3 pungi pentru a se întări frumos.

Pentru a preveni absorbția mirosurilor de la alte alimente, împachetați-l bine, dacă este necesar, într-o pungă dublă.

După ce a trecut timpul, scoateți tortul și puneți-l pe o masă de tăiat. Tăiați-o cu grijă în batoane de 2-3 cm lățime sau după bunul plac.

Deoarece napolitana este înghețată, va fi necesară mai multă forță pentru a o tăia.


După ce tăiați batoanele, pregătiți glazura de ciocolată. Topiți ciocolata ruptă în cuburi la cuptorul cu microunde sau la foc foarte mic (abur), adăugați ulei și amestecați până se omogenizează.


Înmuiați fiecare baton în glazura de ciocolată și lăsați-o pe hârtie de copt sau folie alimentară până se întărește ciocolata, ceea ce se întâmplă în scurt timp pentru că prăjitura este deja rece.

Pofta buna!

 

 Sursa