Ingrediente:
- 2 ouă de mărime medie
- 80 g zahăr
- 100 ml ulei vegetal
- 3/4 sare
- 1 lingurita de vanilie
- 330 g făină simplă (sau făină cu conținut scăzut de gluten)
- 1 lingurita praf de copt
- 40 g stropi de ciocolată răcit
Ambalare:
- ciocolată
- glazura de ciocolata
Mod de preparare:
1. Puneți ouăle, zahărul, uleiul vegetal, sarea și vanilia într-un castron și amestecați cu un tel. Se amestecă până se dizolvă zahărul.
2. Apoi adăugați făina, praful de copt și amestecați din nou. Adăugați stropii de ciocolată și amestecați totul.
3. Aluatul este moale și nelipicios.
4. Modelați aluatul chiar înainte ca ciocolata să se topească.
5. Rulați aluatul într-un rulou și împărțiți-l în 8 părți egale.
6. Rulați fiecare bucată subțire și împărțiți în 6 bucăți.
7. Faceți acest lucru pentru fiecare piesă.
8. Asezati-le apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt, ordonat una langa alta.
9. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit timp de 25-35 de minute la o temperatură de 160 până la 170 °C.
10. Dupa ce a trecut timpul verificati daca sunt fierte si daca da, scoateti-le din cuptor.
11. Înmuiați capetele bețelor în ciocolata topită.
12. Lăsați-le să se răcească pe un grătar.
13. Serviți-i cu dragoste și mult gust.
Pofta buna!