Aperitive si Gustari

Brioșe aperitiv cu piept de pui și cașcaval: rapid și tare delicios

 

 

Brioșe aperitiv cu piept de pui și cașcaval: rapid și tare delicios

 

Brioșele cu pui și cașcaval sunt o gustare excelentă, care se pregătește în 40-45 de minute. Sunt foarte simplu de preparat, au un aspect original și se mănâncă foarte repede. Brioșele sunt foarte gustoase, hrănitoare, suculente, într-un cuvânt, acest fel de mâncare va deveni unul favorit. Rețeta simplistă și modul de preparare nu o să vă dea mari bătăi de cap. Totul se face foarte repede, iar rezultatul este unul remarcabil. Veți obține brioșe fine și moi, cu o textură un pic umedă. Pot fi servite chiar și pe masa de sărbătoare.

 

Ingrediente:

– 1 pahar de cașcaval ras

– 2 fileuri de piept de pui

– 2 ouă

– ½ pahar de lapte

– ½ pahar de făină

– ¼ pahar de sos Ranch

– verdeață

Notă: 1 pahar = 200 ml

Notă: Pentru cei nu știu ce este sosul Ranch: se prepară din iaurt natural și maioneză, sare, piper negru măcinat și ceapă verde. Amestecați toate ingredientele. Iaurtul poate fi înlocuit cu smântână. Proporțiile vor fi după gust.

 

Mod de preparare:

1. Fierbeți fileurile de pui, lăsați să se răcească și tăiați-le mărunt (de obicei sărăm apa în care fierbe carnea).

2. Amestecați într-un bol sosul Ranch, laptele, ouăle și făina până obțineți o masă omogenă.

3. Tocați pătrunjelul (coriandrul) mărunt. O treime din verdeață o puneți deoparte.

4. Dați cașcavalul prin răzătoare.

5. Amestecați într-un bol: cașcavalul, carnea, verdeața și masa de făină (o parte din masa de făină o puneți deoparte). Compoziția obținută trebuie să fie ca o salată.

6. Presărați cu făină forma pentru brioșe. Puneți compoziția de carne, iar deasupra masa de făină care ați pus-o deoparte.

7. Încălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți timp de 20 de minute, nu mai mult.

8. Scoateți brioșele coapte din formă și serviți-le presărate cu verdeață.

 

Poftă bună!