Aperitive si Gustari

Brioșe cu carne – Un aperitiv pe cinste, îndrăgit de musafiri

 

 

Brioșe cu carne – Un aperitiv pe cinste, îndrăgit de musafiri

 

Vrei sa incerci o retea noua? Incearca briosele cu orez, carne si legume. O combinatie de alimente care nu va da gres in nicio bucatarie. Delecteaza-ti simturile cu acest aperitiv gustos pe care il poti pregati si pentru cei dragi.

 

Ingrediente:

  • 300 g de orez
  • sare după gust
  • Apa (la 100 g de orez se pun 200 ml apa)
  • Piper si cimbru dupa gust
  • 1 foaie de dafin

 pentru umplutura:

  • 300 g piept de pui sau de curcan
  • 450 g mix de legume mexicane (sau legumele preferate)
  • 3 oua
  • 3 linguri de smantana fermentata
  • Sare, cimbru, oregano, piper (dupa gust)

 pentru ornat:

  • Cateva felii de mozzarella
  • Gogosari murati, rosii deshidratate

 

Modul de preparare:

Pieptul de pui se fierbe in apa cu un strop de sare si apoi se marunteste. Punem mixul de legume congelate la fiert in apa cu sare pentru 15 minute. Fierbem orezul, avand grija sa nu se lipeasca, iar apoi il asezonam cu un praf de cimbru, piper, putina sare si o foaie de dafin. Dupa ce fierb toate ingredientele le lasam sa se raceasca.

Se separa albusurile de galbenusuri. Cele din urma se amesteca cu smantana si praf de copt, iar albusurile se mixeaza adaugand un strop de sare. Amestecam preparatul obtinut cu orezul.

Legumele se amesteca cu pieptul de pui si apoi se adauga galbenusurile cu smananta. La final vom adauga orezul amestecat anterior cu albusurile. Vom omogeniza compozitia si vom mai adauga condimente dupa gust.

Formele de briose le ungem cu ulei de masline si apoi adaugam compozitia obtinuta. Acestea se aseaza intr-o tava si se baga la 180 grade la cuptor pentru 35-40 minute.

Dupa 25-30 minute, scoatem briosele din cuptor si le punem peste acestea felii de mozzarella, bucatele de rosii si de gogosari. Introducem din nou tava la cuptor pentru a se gratina briosele. La sfarsit, se pot orna cu frunze de patrunjel.

 

Pofta buna!

 

 Sursa