Desert

Briose cu fructe, crema de mascarpone si glazura de ciocolata, desertul perfect pentru orice ocazie festivă

 

 

Briose cu fructe, crema de mascarpone si glazura de ciocolata, desertul perfect pentru orice ocazie festivă

Ingrediente:

Aluat:

  • 230 g făină simplă
  • 100 g zahar pudra
  • 120 g unt moale
  • 3 galbenusuri de ou

Glazura de ciocolata:

  • 100 g de ciocolată neagră de bună calitate

Crema:

  • 250 g mascarpone
  • 200–250 ml smântână pentru frișcă (31–33%)
  • Zahăr pudră sau picături de aromă de piersici (pentru aromatizare)

Decor:

  • Fructe proaspete după gust (zmeură, struguri, mandarine, afine, căpșuni, piersici)

 

Mod de preparare:

1. Aluat pentru cupcakes:

Cerneți făina simplă și zahărul pudră într-un castron mare pentru a obține o consistență mai moale și mai aerisită.

Apoi, adăugați untul înmuiat și turnați gălbenușurile. Amestecați încet toate ingredientele și lucrați treptat aluatul cu mâinile până obțineți un aluat neted, compact și elastic.

Înfășurați acest aluat în folie și dați-l la frigider pentru aproximativ 1 oră pentru a se întări și pentru a fi mai ușor de lucrat.

Prăjituri cu fructe cu cremă de mascarpone și ciocolată - un răsfăț dulce!

Prăjituri cu fructe cu cremă de mascarpone și ciocolată - un răsfăț dulce!

2. După o oră, scoateți aluatul din frigider și lăsați-l să se odihnească puțin la temperatura camerei.

Luați bucăți mici din el și apăsați-le ușor în formele pentru cupcake pregătite, pe care le-ați uns în prealabil cu unt topit pentru ca cupcakes-urile să poată fi întoarse ușor.

Prăjituri cu fructe cu cremă de mascarpone și ciocolată - un răsfăț dulce!

Prăjituri cu fructe cu cremă de mascarpone și ciocolată - un răsfăț dulce!

3. Apoi asezam cupcakes pe o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit 12 – 16 minute la 180 °C (fara ventilator) pana cand cupcakes-urile sunt frumos aurii si usor crocante.

După ce s-au copt, se lasă să se răcească, apoi se scot cu grijă din forme și se lasă deoparte.

Prăjituri cu fructe cu cremă de mascarpone și ciocolată - un răsfăț dulce!

4. Glazură de ciocolată:

Încinge încet ciocolata neagră de bună calitate într-o baie marină sau la cuptorul cu microunde.

Acoperiți ușor  briosele cu un strat de ciocolată topită și lăsați-le să stea puțin, astfel încât ciocolata să se întărească bine și să formeze un strat de suprafață lucios, solid.

Cupcakes cu fructe cu crema de mascarpone si glazura de ciocolata

5. Crema de mascarpone:

Intr-un castron bate mascarpone pana devine frumos neted si pufos.

Adaugam apoi smantana pentru frisca cu continut de grasime (31-33%) si batem in continuare la viteza medie pana cand crema incepe sa creasca in volum si are o consistenta cremoasa.

Cupcakes cu fructe cu crema de mascarpone si glazura de ciocolata

Cupcakes cu fructe cu crema de mascarpone si glazura de ciocolata

6. Se condimentează apoi crema cu zahăr pudră după gust, sau poți folosi picături cu aromă de piersică pentru o atingere subtilă de fructe.

Continuați să amestecați până când toate aromele sunt bine combinate și crema devine netedă și catifelată.

Cupcakes cu fructe cu crema de mascarpone si glazura de ciocolata

7. Transferați crema pregătită într-o pungă de patiserie cu vârf decorativ și folosiți-o pentru a crea ondulații elegante pe  briosele răcite.

Puteți aranja fructe proaspete la alegere deasupra cremei – zmeura, strugurii, mandarinele, afinele, căpșunile sau bucățile de piersică sunt grozave.

Cupcakes cu fructe cu crema de mascarpone si glazura de ciocolata

8. La final, toarnă peste cupcakes un strop fin de ciocolată topită, care va crea un element decorativ și va spori contrastul de arome.

Cupcakes cu fructe cu crema de mascarpone si glazura de ciocolata

Cupcakes cu fructe cu crema de mascarpone si glazura de ciocolata

 

Pofta buna!

 

 Sursa