Panificatie

Brioșe de casă cu lapte și unt – rapidă și ușoară, delicioasă și minunată. Moliciune și tandrețe la fiecare mușcătură!

 

 

Brioșe de casă cu lapte și unt – rapidă și ușoară, delicioasă și minunată. Moliciune și tandrețe la fiecare mușcătură!

 

Ingrediente:

  • 500 ml lapte proaspăt cald
  • 850 g făină simplă
  • 1 și 1/2 linguriță. drojdie uscată
  • 150 g zahăr
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 1/2 cană unt topit
  • 1 lingura. oţet

ungere:

  • gălbenuş
  • 1 lingura. lapte proaspăt
  • 1 lingura oţet
  • susan

 

Mod de preparare:

Se toarnă laptele cald într-un bol, se adaugă drojdia uscată, zahărul, se adaugă ouăle întregi și gălbenușul.

Amesteca si la final adauga untul topit si otetul.

Adăugați treptat făina, sare și amestecați aluatul (frământarea durează aproximativ 10 minute).

La final, punem aluatul intr-un bol uns cu unt.

Se acoperă și se lasă la crescut într-un loc cald.

aluat sub folie

Tăiați aluatul crescut în 16 bucăți aproximativ egale.

Formați bile și lăsați din nou la crescut într-un loc cald sub un prosop de bumbac.

Apoi ia bilele una cate una de sub prosop.

Întindeți toate biluțele și rulați-le.

chifle de aluat

Asezati rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Acoperiți și lăsați să crească a treia oară.

Intre timp se bate galbenusul cu putin lapte si o lingurita de otet.

Întindeți rulourile cu acest amestec și presărați cu susan.

chifle cu susan

Coacem 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

După coacere, acoperiți rulourile cu un prosop timp de 10 minute.

 

Pofta buna!

briose din bumbac

 Sursa