Ingrediente:
Aluat de ciocolata:
- 2 oua
- vârf de cuțit de sare
- 150 g zahăr
- 1 lingura de vanilie lichida
- 100 ml ulei
- 125 g de iaurt simplu
- 200 g de făină
- 8 g praf de copt
- 50 g cacao
- 80 g ciocolata cu lapte
Cremă:
- 1 ou mic sau 1 galbenus
- 8 g zahăr vanilat
- 20 g de zahăr
- 1 lingura amidon de porumb
- 250 g iaurt alb grecesc
Pentru decorare:
- bomboane de ciocolata
Mod de preparare:
1. Aluat de ciocolata:
Bate ouale intr-un castron mare, adauga un praf de sare, presara zahar si adauga vanilie lichida. Apoi adăugați ulei și iaurt simplu – amestecați. Apoi, turnați ingredientele uscate cernute amestecate: făină, praful de copt și cacao și la final amestecați ciocolata cu lapte – amestecați bine.
2. Smântână: Turnați oul sau gălbenușul într-un castron mic, adăugați zahărul vanilat și zahărul, apoi adăugați amidonul de porumb și amestecați. La final, amestecați iaurtul grecesc – amestecați bine într-o cremă netedă.
3. Pregătiți forme de brioșe și puneți în ele căni decorative. Folosește apoi o lingură sau un cărucior pentru a aplica aluatul de ciocolată rezultat și acoperă-l cu cremă de iaurt-vanilie. La final, se decorează – se presară cu bomboane de ciocolată.
5. După coacere, scoateți brioșele din coș și serviți-le cu drag, gust deosebit și zâmbet pe buze.
Pofta buna!