Vă invităm să încercați astăzi o rețetă foarte simplă de post – budincă de cartofi cu ciuperci și roșii. Se prepară extrem de rapid și ușor, iar rezultatul este absolut delicios! Serviți cu plăcere!
Ingrediente:
-1-1.5 kg de cartofi
-0.5 kg de ciuperci champignon
-2-3 cepe
-2-3 roșii
-maioneză de post
-ulei
-condimente
-sare după gust
-piper negru măcinat după gust
Mod de preparare:
1. Curățați cartofii, fierbeți-i și pisați-i apoi cu presa de cartofi, adăugând la necesitate puțin bulion în care au fiert.
2. Adăugați sare și condimentele preferate.
3. Tăiați ceapa și ciupercile și căliți-le într-o tigaie încinsă cu ulei. Lăsați-le să se răcească puțin, după care le mărunțiți cu ajutorul blenderului (sau cu mașina de tocat carne). Adăugați sare și piper.
4. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
5. Ungeți cu ulei o formă de copt și adăugați ⅓ din piureul de cartofi.
6. Adăugați peste cartofi un strat de ciuperci și acoperiți cu încă un strat de piureu.
7. Tăiați roșiile felii subțiri, aranjați-le peste stratul de cartofi și acoperiți cu ultimul strat de piureu.
8. Ungeți ultimul strat de cartofi cu maioneză de post.
9. Coaceți budinca aproximativ 30-40 de minute, la temperatura de 180 de grade, până capătă o crustă aurie.
Pofta buna !