Această budincă de legume nu conține carne, dar este consistentă și absolut delicioasă. Deși se prepară din cele mai banale ingrediente, rezultatul este peste măsura așteptărilor. Oricând îți poți bucura familia cu o cină genială și ușor de preparat.
Ingrediente:
200 g | Vinete |
350 g | Dovlecei |
350 g | Cartofi |
180 g | Ardei gras |
0,5 bucată | Ceapă |
0,5 bucată | Roșie |
1 bucată | Ou |
100 g | Făină |
200 g | Mozzarella |
60 g | Parmezan |
3 g | Sare |
3 g | Piper negru măcinat |
2 linguri | Ulei de masline |
Mod de preparare:
- Tăiați toate legumele în bucăți mici de câte 1 cm fiecare. Într-o tigaie încinsă cu ulei puneți ceapa la călit. Apoi adăugați cubulețele de cartofi, ardei, dovlecei și amestecați bine, puneți capacul și lăsați să se gătească timp de 5 minute.
- Apoi adăugați cubulețele de vinete și în final, roșiile, gătiți la foc mic timp de 10 minute , până legumele se inmoaie. Când legumele sunt gata le puneți într-un bol și lăsați să se răcească.
- Condimentați legumele cu sare și piper. Adăugați oul, făina și amestecați bine. Turați compoziția într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt (diametrul 24 cm) și nivelați bine cu lingura. Presărați cu parmezan ras și mozzarella tăiată felii. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 200°C, timp de 15-20 de minute. Lăsați-o să se răcească, apoi o scoateți din tavă.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!