Rulourile cremoase de cacao cu căpșuni și banane sunt irezistibile. Aluatul lor este moale și umplutura bogată. Tinerii și bătrânii vor adora aceste minuni.
Ingrediente:
aluat
- 250 g faina
- 2 linguri cacao neagra
- 3 linguri zahar pudra vanilat
- 300 ml lapte
- 4 buc oua
- 200 ml apa minerala
- 50 g unt topit
- 1 praf de sare
umplutura
- 250 g mascarpone
- 250 ml smantana pentru frisca
- 50 g zahar pudra vanilat
- 1 lingura esenta de vanilie
- 200 g capsuni proaspete și banane
Mod de preparare:
-
Într-un bol, amestecați făina, zahărul pudră, sarea și cacaoa.
-
Adăugați ouăle bătute, untul topit și răcit, amestecând ușor.
-
Încorporați treptat laptele, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
-
La final, adăugați apa minerală și amestecați până la omogenizare.
-
Încălziți o tigaie și ungeți-o cu puțin ulei.
-
Folosind un polonic, turnați din compoziție în tigaie și formați clătitele.
-
Prăjiți fiecare clătită 2-3 minute pe fiecare parte.
-
Pentru umplutură, mixați crema mascarpone cu zahărul, esența de vanilie și smântâna pentru frișcă până obțineți o cremă consistentă.
-
Tăiați capsunile în bucăți mici.
-
Ungeți fiecare clătită cu crema de mascarpone, adăugați bucăți de capsuni și împachetați.
-
Serviți clătitele imediat sau păstrați-le la rece până la servire.
Pofta buna!