Placinte si Rulade

Cacao, banane, căpșuni și mascarpone, pentru a face rulourile cremoase, gustoase și în doar câteva minute

 

Cacao, banane, căpșuni și mascarpone, pentru a face rulourile cremoase, gustoase și în doar câteva minute

 

Rulourile cremoase de cacao cu căpșuni și banane sunt irezistibile. Aluatul lor este moale și umplutura bogată. Tinerii și bătrânii vor adora aceste minuni.

 

 Ingrediente:

aluat

  • 250 g faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 3 linguri zahar pudra vanilat
  • 300 ml lapte
  • 4 buc oua
  • 200 ml apa minerala
  • 50 g unt topit
  • 1 praf de sare

umplutura

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 200 g capsuni proaspete și banane

 

Mod de preparare:

  • Într-un bol, amestecați făina, zahărul pudră, sarea și cacaoa.
  • Adăugați ouăle bătute, untul topit și răcit, amestecând ușor.
  • Încorporați treptat laptele, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
  • La final, adăugați apa minerală și amestecați până la omogenizare.

 

  • Încălziți o tigaie și ungeți-o cu puțin ulei.
  • Folosind un polonic, turnați din compoziție în tigaie și formați clătitele.
  • Prăjiți fiecare clătită 2-3 minute pe fiecare parte.

 

  • Pentru umplutură, mixați crema mascarpone cu zahărul, esența de vanilie și smântâna pentru frișcă până obțineți o cremă consistentă.
  • Tăiați capsunile în bucăți mici.
  • Ungeți fiecare clătită cu crema de mascarpone, adăugați bucăți de capsuni și împachetați.
  • Serviți clătitele imediat sau păstrați-le la rece până la servire.

 

Pofta buna!

 

Sursa