Ingrediente:
- 8-10 cartofi,
- 2 roşii,
- ¾ pahar smantînă,
- ½ pahar bulion de carne,
- sare,
- pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
- 1 pahar de brînză mărunţită,
- 1 ou,
- 2 cepe,
- 3-4 ciuperci,
- 2 linguri de smantînă,
- 2 linguri de ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de mărar verde tăiat.
Mod de preparare:
Curățați cartofii, scoateţi-le partea de mijloc, săraţi adînciturile şi umpleţi-le. Cartofii puneţi-i în ceaun, turnaţi bulionul şi daţi-i la cuptor. Înainte de a se servi cartofii se dreg cu smîntînă şi se garnisesc cu felii de roşii, pătrunjel verde.
Prepararea umpluturii:
Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, brînza, smîntîna, sarea, piperul, mărarul şi se amestecă.
Pofta buna!
Sursa: Moldovenii.md