Cum drobul de miel este un preparat care nu lipseşte de pe masa tradiţională de Paşte a românilor, vă propunem reţeta specială a celebrului bucătar Cătălin Scărlătescu, pe care a moştenit-o de la bunica lui.
Cătălin Scărlătescu, vedeta show-ului culinar „Chefi la cuţite“, difuzată de Antena 1, a împărtăşit o reţetă specială de drob, moştenită de la bunica lui, tocmai bună acum că se apropie Paştele.
Ingrediente:
organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima;
250 grame carne de miel;
400 grame ceapă şi usturoi verde;
400 grame mărar şi pătrunjel verde;
ouă bătute (pentru fiecare 1 kilogram de compoziţie folosesc opt ouă bătute);
sare, piper;
ulei de floarea soarelui;
prapure
Mod de preparare:
Organele şi carnea se taie cuburi mari şi se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare şi piper.
Apoi le dăm deoparte şi le lăsăm la scurs. 25% din compoziţie se taie cuburi, restul se toacă la maşină.
Ceapa şi usturoiul verde se toacă mărunt şi se prăjesc în tigaia în care am călit organele. Lăsaţi să se evapore toată apa din tigaie.
Mărarul şi pătrunjelul se toacă „aproape fin“. Toate se amestecă bine.
Pentru fiecare 1 kilogram de compoziţie amestecaţi 8 ouă bătute omletă. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
Înveliţi compoziţia într-un prapure şi daţi la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se serveşte rece şi, opţional, cu muştar alături.
Să aveţi un Paşte linistit!
Sursa: DeFemei