Fie că alegi să pregăteşti această farfurie pentru prânz ori pentru cină, gustul spanacului în combinaţie cu brânza te va cuceri.
Timp de preparare: 20 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 50 min
Ingrediente:
1 kilogram de spanac
50 g unt
3 căței de usturoi
50 g de făină
500 ml lapte
1 ceapă tăiată mare
150 g parmezan ras
100 g cașcaval ras
sare, piper și nucșoară după gust
Mod de preparare:
Cea mai gustoasă metodă în care am gătit spanacul până acum și singura în care i-am făcut pe cei mici să mănânce cu poftă.
Se face extrem de ușor, așa că îl poți pune chiar și pe soțul cel nepriceput într-ale bucătăritului să îl facă, urmărind indicațiile de mai jos.
Preîncălzește cuptorul și pregătește o tavă care nu lipește.
Opărește 1-2 minute spanacul în apă clocotindă cu sare (după ce l-ai spălat în prealabil, desigur). Scoate-l și scurge-l bine de apă.
Într-o cratiță, la foc mic spre mediu, topește untul. Adaugă ceapa și, după ce aceasta s-a înmuiat ușor, adaugă și usturoiul tocat.
Pofta buna!