Pana cand sa invat sa fac mamaliga, cred ca am stricat un hambar de malai, pentru ca nu gaseam decat retete cu gramaje „din ochi”, deci reteta pe care o propun eu este extrem de simpla.
Intotdeauna folosim acelasi recipient pentru a masura cantitatea de apa si de malai necesara sau dorita.
Astfel, la 2 si 3/4 pahare (sau cani sau orice alt recipient pe care il aveti ) de apa, punem 1 de malai.
Deci, intr-o oala antiaderenta, punem 2 si 3/4 pahare (eu am folosit pahar de 200 de ml) de apa si un praf de sare si lasam pana cand apa incepe sa fiarba. Atunci micsoram focul si turnam malaiul in ploaie (cat mai imprastiat), amestecand cu o lingura.
Cu o mana tii lingura, cu una, oala .Trage oala alaturi, toarna malaiul, si amesteca bine (eventual cu un tel, ca sa se omogenizeze bine). Punem din nou oala pe foc, punem un capac, si lasam sa fiarba la foc mediu, timp de 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat bine, eu adaug putin unt si o amestec bine si o torn in farfurie.Cam asta ar fii.
Pofta buna!
Sursa: Sa gatim pas cu pas