Checuri

Cea mai simplă si rapidă rețetă de pandispan cu fructe de pădure congelate – Pufos, aromat si foarte delicios

 

 

Pandispan cu fructe de padure- Pufos, aromat si foarte gustos

 

Ingrediente:

Oua 2 buc.

Sare un praf

Zahar 150 g

Smantana 250 g

Ulei vegetal 100 g

Faina 300 g

Praf de copt 12 g

Pesmet:

Zahar 50 g

Faina 100 g

Unt 50 g

Fructe de padure (congelate) 300 g

Amidon de porumb 1 lingura

 

Mod de preparare:

Eu fac mereu psmetul pentru placinta intr-un blender, dar se pot face si frecand cu mainile.

Trimit zaharul, faina si untul direct din frigider in bol.

-2

Pornesc blenderul si dupa 5 secunde este gata.

Puteti pune vasul la frigider.

-3

Se amesteca fructele de padure congelate cu amidon si se lasa deoparte.

Cuptorul poate fi deja incalzit la 180 de grade, totul se gateste foarte repede.

-5

Puneti ouale, sarea, zaharul intr-un bol si amestecati.

Adaugati smantana si ulei vegetal, amestecati din nou.

Cerneti faina si praful de copt.

-7

Acoperim forma (dimensiune 27 pe 20 cm) cu hartie de copt, turnam aluatul.

Acoperiti cu fructe de padure cu amidon.

Adaugati pesmetul peste fructele din tava.

-8

Se coace prajitura la 180 de grade timp de 40-45 de minute.

Verificati starea de pregatire cu  o scobitoare.

Pesmetul de deasupra este sfaramicios, nisipos, foarte gustos.

-10

Aluatul este fraged si moale.

Fructele de padure sunt putin acrisoare si in combinatie cu coptura dau e armonie placuta pe cerul gurii, o combinatie foarte gustoasa.

-12

Pofta buna!

 

Sursa: https://dzen.ru/a/Y7gVRRyLeixHnefL