Vă oferim o rețetă simplă de chec perfect pentru orice sezon, foarte pufos, gustos și cu un parfum îmbietor. Acest chec cu mere va fi pe placul tuturor, este foarte fraged, are un gust echilibrat și o textură umedă. Este un desert foarte consistent și ușor de preparat, o rețetă care merită să o încercați!
Ingrediente:
110 g | Unt moale |
250 g | Făină |
2 lingurițe | Praf de copt |
0,5 linguriță | Sare |
150 g | Zahăr |
2 bucăți | Ouă |
1 linguriță | Esență de vanilie |
75 ml | Lapte |
4 bucăți | Mere |
1 lingură | Zahăr brun |
0,5 linguriță | Scorțișoară |
1 lingură | Zahăr pudră |
Mod de preparare:
- Începeți prepararea plăcintei prin a încălzi cuptorul la temperatura de 180°C. Într-un bol bateți bine 100 g de unt moale cu zahărul, apoi adăugați ouăle, esența de vanilie și mixați până devine o compoziție pufoasă. Adăugați praful de copt, sarea, făina cernută și amestecați bine cu ajutorul unui tel.
- Adăugați laptele și mixați până când capătă un aspect cremos. Curățați merele de coajă și cotor, apoi le tăiați în jumătate. Două mere le tăiați cubulețe, iar celelalte 2 le tăiați felii subțiri. Încorporați în aluat merele tăiate cubulețe și amestecați ușor cu spatula.Turnați aluatul într-o formă rotundă cu (diametrul 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt, nivelați bine compoziția.
- Așezați feliile de mere pe toată suprafața aluatului. Amestecați zahărul brun cu scorțișoara și presărați deasupra. Coaceți plăcinta timp de 40-45 de minute, până se ridică și capătă un aspect rumen, auriu. Scoateți tava din cuptor, lăsați să se răcească la temperatura camerei apoi presărați cu zahăr pudră.