Panificatie

Cel mai moale aluat pentru tot felul de produse de patiserie…Secretul pentru a-l face să crească mereu ca un nebun…Nu vei mai schimba niciodată rețeta ️

 

 

Cel mai moale aluat pentru tot felul de produse de patiserie…Secretul pentru a-l face să crească mereu ca un nebun…Nu vei mai schimba niciodată rețeta ️

 

Ingrediente:

600 g faina (+ 2 linguri) tip 500
80 g zahar,
1 lingurita sare,
400 ml lapte caldut,
1 ou
10 g drojdie uscata (1 pachet)
30 g + 30 g unt
2 lingurite otet 9%

 

Mod de preparare:

1. Dizolvați zahărul, o linguriță de sare, drojdia și un ou în lapte călduț. Se toarnă amestecul în făină și se amestecă cu o spatulă, apoi se frământă cu mâna.

2. Cand aluatul devine compact, il intoarcem pe o suprafata de lucru unsa cu unt si il aplatizeaza cu palmele si unge-l cu 30 g de unt inmuiat.

3. Frământați-l scurt pentru a absorbi untul, apoi aplatizați-l din nou și turnați peste 2 lingurițe de oțet. Frământați-l din nou și modelați-o într-o bilă.

4. Pune aluatul intr-un vas uns cu unt, acoperim si lasam la dospit 1 ora. După ce a trecut timpul, întindeți-o într-o foaie și întindeți-o cu 30 g de unt înmuiat.

5. Îndoiți-l în trei pentru a face un dreptunghi, apoi tăiați în 6 bucăți.

Rulați fiecare bucată și îndoiți-o ca și cum ați stoarce un prosop, apoi prindeți capetele împreună pentru a face un colac.

6. Aranjați covrigii pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt și ungeți-i cu gălbenușul de ou amestecat cu o lingură de lapte.

7. Se presara cu seminte de susan, chimen sau sare grunjoasa si se lasa sa creasca 15-20 de minute sau in timp ce cuptorul se incalzeste la 180 de grade.

Coaceți-le timp de 25 de minute.

 

Pofta buna!

 

 Sursa