Ingrediente:
– 2 oua
– 1 cana zahar
– 3/4 cana cu lapte
– o jumatate de cana cu ulei
– 1 cana si jumatate de faina
– 1 plic praf de copt (10 g.)
– 2, 3 linguri cacao, pentru efect
– mirodenii, dupa gustul fiecaruia ( eu folosesc 1 plic zahar vanilat, un strop esenta de rom si coaja rasa de lamaie).
Mod de preparare:
Atentie! Folosit acelasi tip de cana pentru a masura ingredientele (250 ml.).
Sfatul meu este sa aveti totul pe masa inainte de a incepe sa mixati.
Puneti ouale intregi intr-un bol si le mixati impreuna cu zaharul, apoi adaugati laptele, uleiul si mirodeniile. La final adaugati faina amestecata cu praful de copt.
Daca il doriti simplu, pregatiti deja tava de chec si la cuptor cu el! Eu folosesc hartie pergament, in locul clasicului uns cu ulei si tapetat cu faina.
Daca il vreti marmorat, puneti intr-un castron o parte din compozitie si amestecati cu 2-3 linguri de cacao si apoi in tava pregatita puneti alternativ din cele doua compozitii pana terminati ambele recipiente. Apoi dati la cuptor pentru 45-50 de minute. Atentie! In functie de cuptorul fiecaruia, se poate coace mai repede sau mai tarziu, asa ca nu uitati sa verificati.
Pofta buna!
Sursa: PentruEa