Antibioticele luate în exces au un efect negativ asupra sănătății, deoarece creeaă o rezistență în organism, afectează flora bacteriană din intestine și anticorpii. În schimb, antibioticele naturale nu provoacă rezistență bacteriană. Sunt cel mai bun mod de a preveni infecțiile ușoare și de a întări sistemul imunitar.
Cum funcționează antibioticele naturale
Antibioticele naturale sunt alimente sau plante medicinale care conțin anumite substanțe nutritive sau ingrediente active care au un efect pozitiv asupra diferitelor funcții ale corpului. În mod normal, ele îmbunătățesc regenerarea celulară și întăresc sistemul imunitar. În acest fel, prin depășirea în mod natural a bolii, corpul este mai puternic și mult mai activ împotriva germenilor sau agenților patogeni.
Cele mai bune antibiotice naturale
Propolisul
Propolisul este considerat cel mai bun antibiotic natural. este bogat în uleiuri esențiale bioflavonoide, oligoelemente, vitamine și aminoacizi. Cum se ia:
Ca măsură de prevenire: 5 picături pe stomacul gol în fiecare zi.
Pentru a trata simptome: 5 picături la fiecare oră.
Usturoiul
Usturoiul este un antibiotic natural foarte eficient pentru a elimina germenii patogeni fără a afecta bacteriile bune. Acest lucru se datorează faptului că conține alicină și mulți alți compuși. Consumă usturoi pentru a preveni orice infecție din corp.
Echinacea
Echinacea este o plantă medicinală care întărește sistemul imunitar și luptă împotriva virușilor și infecțiilor. Cu toate acestea, persoanele care suferă de boli autoimune ar trebui să consulte un specialist medical. În plus, nu este recomandat să se folosească echinacea pe perioade lungi, ci numai când este nevoie.
Uleiul esențial de oregano
Acest ulei esențial puternic combate infecțiile bacteriene și fungice și paraziți. poți să-l cosnumi oral sau să-l utilizezi topic. Asigură-te că este de înaltă calitate și bun pentru consum. Poți lua o picătură de ulei de două ori pe zi, amestecat cu miere și ulei de măsline. Nu este recomandat femeilor însărcinate.
Mierea
Mierea nu este la fel de puternică ca propolisul. Cu toate acestea, nu trebuie să îi fie subapreciată valoarea nutritivă și numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății. În fond, mierea este una dintre cele mai bune antibiotice preventive, deoarece poate fi consumată moderat în fiecare zi.
Lămâia
Lămâia are proprietăți antibiotice, care se găsesc în coajă. Folosește coajă de lămâie bio în sucuri, piureuri, salate, smoothie-uri. Spală fructul foarte bine înainte.
Ghimbir
Ghimbirul are multe proprietati terapeutice. Ca antibiotic, ghimbirul depaseste cloramfenicolul comercial, ampicilina și tetraciclina impotriva bacteriilor patogene. Aceasta radacina puternica este eficienta chiar si impotriva bacteriilor rezistente la tratamentul conventional.
Otet din cidru de mere
Facut din mere fermentate, otetul din cidru de mere este un dezinfectant bine-cunoscut, care poate ucide Staphylococcus aureus si Pseudomonas aeruginosa, precum si numeroase ciuperci si drojdii.
In plus, nu dauneaza tesutului mucos, facandu-l un remediu excelent pentru durerea in gat cauzata de agentul patogen. De asemenea, este un puternic agent de detoxifiere ce poate fi consumat in doze mici in fiecare zi.
Ceapa
Ceapa este verisoara usturoiului, avand si ea multe proprietati fitochimice. Eficienta impotriva diferitelor tulpini de bacterii patogene, ceapa reduce febra, amelioreaza greata, curata infectia urechii, amelioreaza bolile respiratorii si face multe alte minuni.
Aceste alimente si plante medicinale miraculoase nu si-au pierdut capacitatea de a lupta impotriva bacteriilor. Ce a functionat in urma cu sute de ani, functioneaza si in zilele noastre.
Reteta #1
• 3 catei de usturoi
• 2-3 linguri de miere
• 2 lingurite de ghimbir ras
• ½ lingura de pudra de ardei iute cayenne
• ½ lingura de scortisoara
• ½ ceasca suc de lamaie
Reteta #2
• 4 catei de usturoi
• 2 linguri de miere
• ½ lingurita turmeric
• 2 lingurite de ghimbir ras
• ½ lingura de ardei rosu iute zdrobit
• 3 cesti suc de portocale
• ⅓ ceasca suc de lamaie
Mod de preparare
Se storc citricele si se amesteca sucul cu usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, ardeiul iute cayenne, turmeric/scortisoara. Se adauga mierea si se amesteca bine. Este recomandata utilizarea unui recipient de sticla sau de sticla bruna, care poate fi inchis ermetic. In cazul in care poti face aceasta alegere, inlocuieste mierea obisnuita cu mierea de Manuka.
Siropul se lasa trei ore la macerat la temperatura camerei, apoi se consuma in 3-4 reprize, pe parcursul zilei. In cazul in care alegeti sa preparati siropul fara usturoi, il puteti pastra la frigider pana la 2 zile, adaugand usturoiul doar in momentul in care il consumati. In cazul in care alegeti sa-l preparati cu usturoi, trebuie consumat in aceeasi zi.
Ardeiul iute incalzeste corpul, va ajuta sa transpirati si sa eliminati toxinele existente la nivelul organismului. Mierea si usturoiul sunt antibiotice naturale. Scortisoara, turmericul si ghimbirul au puternice proprietati antiseptice si antiinflamatorii.
Mod de administrare
Ca tratament preventiv se recomanda aministrarea unei lingurite de dimineata, cu o jumatate de ora inainte de masa. Ca tratament, in perioadele in care esti racit, de exemplu, se recomanda administrarea a trei lingurite de sirop, de trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de principalele mese ale zilei.
*Sunt necesare precautii in cazul in care cineva este alergic la vreunul dintre ingredientele naturale din retetele de mai sus.