Această rețetă inedită va avea cu siguranță un rezultat pe cinste și veți savura cel mai delicios piept de pui cu paste într-un sos fabulos de fin. Obțineți carne moale și suculentă, iar combinața de sos Alfredo și paste este pur și simplu o bombă de arome și savori. O puteți servi alături de o salată din legume și prânzul perfect este gata.
Ingrediente:
400 g | Piept de pui |
2 linguri | Ulei de masline |
0.5 linguriță | Piper roșu |
1 linguriță | Sare |
0.5 linguriță | Piper negru măcinat |
3 linguri | Pătrunjel |
1 bucată | Ceapă |
300 g | Paste fierte |
200 ml | Iaurt (2,5%) |
1 bucată | Ardei capia |
200 ml | Smântână |
80 g | Parmezan |
1 bucată | Gălbenuș de ou |
30 g | Unt |
100 g | Cașcaval |
100 g | Mozzarella |
Mod de preparare:
- Într-un bol amestecați pieptul de pui tăiat cuburi, uleiul de măsline, piperul roșu, sarea, piperul negru și pătrunjelul tăiat mărunt. Rumeniți carnea într-o tigaie și adăugați cepa tăiată mărunt.
- Într-un bol amestecați pastele fierte cu iaurtul.
- Puneți amestecul de paste într-un vas yena (19 x 25 cm), adăugați deasupra pieptul de pui gătit, jumate de ardei capia tăiat cuburi și amestecați.
- Într-o cratiță topiți untul, apoi adăugați smântâna și amestecați în continuu. Asezonați cu sare, adăugați parmezanul și amestecați, până se topește brânza. Încorporați gălbenușul de ou și lăsați sosul Alfredo să se gătească pentru încă 3-5 minute, la foc mic. Turnați sosul deaspra pastelor și pieptului de pui și amestecați.
- Adăugați deasupra cașcavalul și mozzarella rase și restul ardeiul tăiat cuburi. Dați vasul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180˚C, timp de 15 minute.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!